Vijesti / Osijek

Tradicionalna manifestacija

Na prvi maj obilježen Dan Industrijske četvrti, a najavljeni su i novi projekti

Na prvi maj obilježen Dan Industrijske četvrti, a najavljeni su i novi projekti
osijek.hr

''Kada govorimo o ulaganjima grada Osijeka u ovu gradsku četvrt, u odnosu na prošlu godinu, Grad Osijek povećao je sredstva za 16 do 17 % i ona sada iznose oko 84 tisuće eura'', istaknuo je Florijančić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Tihomir Florijančić, župan Osječko-baranjske županije Mato Lukić i predsjednik Gradske četvrti Industrijska četvrt Tomislav Kurevija te mnogi drugi uzvanici obilježili su Dan Gradske četvrti Industrijska četvrt i crkveni god Župe sv. Josipa Radnika.

Tom se prigodom odala počast u spomen žrtvama Domovinskog rata polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomen obilježja Hrvatskog dragovoljca branitelja Domovinskog rata, a nakon toga održana je i svečana sjednica Vijeća Gradske četvrti Industrijska četvrt u dvorcu ''Mačkamama''.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Kada govorimo o ulaganjima grada Osijeka u ovu gradsku četvrt, u odnosu na prošlu godinu, Grad Osijek povećao je sredstva za 16 do 17 % i ona sada iznose oko 84 tisuće eura. Također, kada govorimo o nekim projektima u bližoj budućnosti, istaknuo bih da je ugovorom između Državnih nekretnina i Grada Osijeka Vila Hermann, odnosno Dvorac Mačkamama prešao u vlasništvo Grada Osijeka, što je stvorilo pretpostavke za njegovu obnovu koja će se dogoditi u neko skorije vrijeme. U partnerstvu s Osječkom-baranjskom županijom, proširit će se i dom za umirovljenike, a isto tako najavljen je i veliki projekt, a to je izgradnja Kliničkog bolničkog centra u vrijednosti preko 700 milijuna eura'', istaknuo je Florijančić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka.

kvartovi bosutsko
Osječki kvartovi Industrijska četvrt: Od pustara i tvornica do mirne obiteljske sredine i IT centra

''Ovdje smo kako bismo čestitali svima onima koji se nalaze u ovoj gradskoj četvrti, ali i Gradu Osijeku na lijepim projektima koje rade za ovu četvrt, a u kojoj se nalazi i niz županijskih institucija. Nedavno je Grad ovdje otvorio i IT centar, ali znamo da je ovdje planirana i izgradnja novog KBC-a, novog Zavoda za hitnu medicinu, kao i sve ostale komunalne i infrastrukturne projekte koje Grad provodi u ovoj četvrti'', izjavio je župan Osječko-baranjske županije Mato Lukić.

''Želja nam je u budućnosti oživjeti započete planove, a to je revitalizacija Dvorca Mačkamama koji bi postao središte naše gradske četvrti u kojemu bi bilo mjesto okupljanja građana iz ovog dijela grada. Cilj nam je omogućiti da se u dvorcu nalaze sadržaji koji će biti namijenjeni građanima svih uzrasta'', zaključio je predsjednik Vijeća Gradske četvrti Industrijska četvrt Tomislav Kurevija.


Izdvojeno

Reci što misliš!