Sport / Ostalo

Jaki udarci i još snažnija volja

S ozljedom do zlatne medalje: Upoznajte Antonija Krajinovića, nagrađivanog kickboksača i najboljeg osječkog sportaša

S ozljedom do zlatne medalje: Upoznajte Antonija Krajinovića, nagrađivanog kickboksača i najboljeg osječkog sportaša
WAKO

Među svojim novijim uspjesima sportaš bilježi osvojeno zlato na prvenstvu u Portugalu koje je cijelo odradio s ozlijeđenom desnom šakom

Najbolji sportaš grada Osijeka, istaknuti član osječkog Kickboxing kluba Sveti duh te dobitnik brojnih medalja na državnim i svjetskim prvenstvima – sve je to 27-godišnji Osječanin Antonio Krajinović koji je odrastao i živi u Bilju.

Dugi se niz godina ovaj talentirani kickboksač rekreativno bavio sportom, sve dok sa 17 godina nije dobio priliku besplatno početi trenirati kickboxing u spomenutom klubu u kojemu je ostao do današnjih dana. Relativno je to kasno razdoblje za nekoga s velikim sportskim planovima, no Antonio je to iskompenzirao brojnim nagradama u svojoj kategoriji do 75 kg u disciplini low kick.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tako je 2018. godine prvi put osvojio zlato na državnom prvenstvu, dok je godinu ranije pobijedio tadašnjeg prvaka iz Srbije na europskom kupu u Karlovcu. Do tada je svake godine održavao titulu prvaka Hrvatske te je dva puta bio proglašen i najboljim sportašem grada Osijeka – 2021. osvajanjem bronce na svjetskom prvenstvu u Italiji i 2023. godine.

sportaš godine grada osijeka Kickboksači dominantni u izboru sportaša, Vekić ponovo najbolja kod žena

''To mi priznanje poprilično znači i drago mi je da na takav način promoviramo ovaj sport kako je to nekada činio Mirko Filipović. Svojim uspjesima doprinosimo tome da se čuje za kickboxing koji je malo utihnuo, a zapravo je iznimno važan i zanimljiv'', ističe Antonio za SiB.hr.

Među svojim novijim uspjesima sportaš bilježi osvojeno zlato na prvenstvu u Portugalu koje je cijelo odradio s ozlijeđenom desnom šakom. Naime, Antonio je u takvom stanju hrabro prošao kroz svih pet borbi te, u konačnici, došao do zlatne medalje.

Ima i ranija postignuća Uz Kedveša, titulu svjetskog prvaka u kickboxingu osvojio je i Osječanin Antonio Krajinović

''Stisni zube, idi kroz bol i nadaj se najboljem – time sam se vodio i uspio. Mnogo je sitnica koje mi se zapravo poklope na natjecanjima. Primjerice, posljednjeg sam dana poželio biti šesti na redu kako bih se stigao na vrijeme izvagati i jesti jer nitko ne želi ići gladan na borbu, a nije dobro biti ni pretjerano sit u tim trenutcima, i to se obistinilo. Ništa nije bilo onako kako nisam želio, nego je išlo točno onim redoslijedom koji sam priželjkivao'', prepričava Antonio.

FOTO: WAKO

Za navedeno se prvenstvo pripremao odrađivanjem brojnih treninga kojih nekada bude jedan, a nekada dva dnevno, ovisno o Antonijevim obvezama. Inače, sportaš je završio smjer elektroenergetike na FERIT-u i radi u struci, pa mu dobar dio vremena odlazi na posao. Ostatak dana rezerviran je za odmor i druženje s dragim osobama poput roditelja, djevojke i kolega koji su mu ujedno i najveća podrška, uz trenere Tomislava Bilandžića i Dragana Franjkovića.

''Kickboxing je najbolji pokazatelj nečije fizičke spreme jer za njega trebaš biti jak i agilan, ali moraš i znati primiti udarac te ostati miran i neozlijeđen. Također, u ovom je sportu izuzetno važna i hrabrost. Kickboxing je izazovan, ali jako te jača i razvija te rasteš u mnogo pogleda'', pojašnjava Antonio koji je nedavno krenuo i na kondicijske pripreme kod Mirka Krole.

FOTO: WAKO

U skorijoj ga budućnosti očekuje nekolicina državnih natjecanja na kojima će se potruditi ostvariti još bolje rezultate od prethodnih, a među kojima ističe prvenstvo u Osijeku 20. travnja u organizaciji KBK Sveti duh. Sezona mu završava svjetskim kupom u Budimpešti sredinom lipnja, nakon čega slijedi ljetna stanka, a potom europsko prvenstvo u Ateni u studenome te mogući profesionalni meč na priredbi koja se planira u Osijeku u prosincu.


Izdvojeno

Reci što misliš!