Sport / Ostalo

Značajno sportsko postignuće

Slavonija ima europskog prvaka u kickboxingu, nagodinu pohod na svjetsku titulu

Slavonija ima europskog prvaka u kickboxingu, nagodinu pohod na svjetsku titulu
Kickboxing klub ''Blitz'' Đakovo

Nakon što je potom ostvario pobjedu protiv borca iz Litve u četvrtfinalu te protiv ukrajinskog borca u polufinalu, postao je europskim prvakom na trećem finalu na kojemu je sudjelovao

25-godišnji đakovački dvostruki svjetski viceprvak u kickboxingu Andrej Kedveš na natjecanju u Turskoj osvojio je titulu europskog prvaka u navedenoj sportskoj disciplini, pobjedivši poljskog šampiona Kamila Dychalu u disciplini K-1 do 71 kg u kojoj je bilo sveukupno 15 boraca. Riječ je o najjačoj disciplini u kickboxingu u kojoj se ujedno i natjecao najveći broj boraca na ovogodišnjem prvenstvu.

Inače, Andrej već 11 godina trenira u Kickboxing klubu ‘‘Blitz‘‘ Đakovo pod vodstvom trenera Danijela Šimundića koji je također zaslužan za njegove nevjerojatne sportske rezultate.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Andrej je cijelu godinu više-manje u natjecateljskom ritmu tako da se nismo ništa posebno pripremali, nego je samo nastavio u tom smjeru budući da je prije dva mjeseca imao meč u Azerbajdžanu, gdje je odradio profesionalni turnir i osvojio ga, tako da je samo nastavio, uz dodatne pojačane sparinge s drugim reprezentativcima s kojima je vježbao u Zagrebu”, rekao je trener.

Mladi je sportaš na ovogodišnjem natjecanju bio 1. nositelj svoje kategorije na osnovu postignutih prijašnjih rezultata, stoga je u osmini finala bio slobodan. Nakon što je potom ostvario pobjedu protiv borca iz Litve u četvrtfinalu te protiv ukrajinskog borca u polufinalu, postao je europskim prvakom na trećem finalu na kojemu je sudjelovao.

„Titula europskog prvaka u kickboxingu Andreju mnogo znači jer je napokon, nakon dva velika natjecanja u kojima je izgubio u finalu, odnosno na Svjetskom prvenstvu 2019. u Sarajevu i na Svjetskom prvenstvu 2021. u Italiji, napokon sada otišao do kraja i uzeo naslov europskog prvaka”, naveo je trener.

Ovu godinu završava s ukupnim rezultatom 9-0, od čega su četiri bila profesionalna meča. Sada pak ide na zasluženi odmor i proslavu.

„Naravno da je umoran jer imao je tri jaka meča, a svaki se dan rano ujutro prije natjecanja morate izvagati. Skida kilograme večer prije pa spava praktički žedan i gladan da bi ujutro prošao vagu. Nakon toga imaš par sati da se oporaviš, uz još i nešto malo ozljeda po nogama od samog natjecanja”, istaknuo je trener, dodavši kako je Andrejev i općeniti doprinos u klubu izniman jer je u njemu još od početka te je tako još i kao junior bio vrlo uspješan.

„Bio je juniorski prvak svijeta i osvojio europsku broncu tako da je ponos našeg kluba”, pohvalio ga je Šimundić, istaknuvši da veliki potencijal u kickboxingu pokazuje i njegov brat Karlo Kedveš koji je također ove godine u Italiji odnio titulu juniorskog svjetskog prvaka.

''Ni Andrej ne planira stati samo na ovom natjecanju, stoga mu je cilj nagodinu, ako Bog da, osvojiti i naslov svjetskog prvaka'', zaključio je Šimundić. S obzirom na svoju mladost i vidljiva dosadašnja postignuća, može se bez sumnje očekivati da će Andrej uistinu nastaviti nizati više nego značajne sportske uspjehe u području kickboxinga, i to na svjetskoj razini.


Izdvojeno

Reci što misliš!