Sport / Ostalo

Lijep uspjeh

Aurel Benović sedmi u finalu partera u Bakuu

Aurel Benović sedmi u finalu partera u Bakuu
PR

Aurel Benović sutra nastupa u finalu na preskoku

U Bakuu, na trećem od četiri Svjetska kupa koji se boduju u kvalifikacijama za Olimpijske igre, Aurel Benović završio je sedmi na parteru. Nažalost, ovim rezultatom značajno su smanjeni izgledi 23-godišnjeg Osječanina da u srpnju i kolovozu bude dio olimpijske smotre. Ostao je još jedan kvalifikacijski Svjetski kup, u Dohi sredinom travnja. Za Benovića teoretske šanse još postoje, no ne ovisi samo o sebi. U Kataru bi morao ostvariti fantastičan rezultat, uz podbačaje njegovih glavnih konkurenata.

Benović je u današnjem finalu nastupao posljednji. Kao što je i najavio, početna ocjena njegove vježbe iznosila je 6.1. Tijekom čitavog nastupa bilo je nesigurnosti, pogotovo u doskocima. U posljednjoj dijagonali činilo se kao da je nedostajalo i malo snage, dosta desetinki je izgubio u tom završnom dijelu. Sveukupno, bilo je to daleko od njegovih najboljih izvedbi – u usporedbi s kvalifikacijama u četvrtak dobio je nešto više od tri desetinke slabiju ocjenu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Odradio sam svoju vježbu najbolje što sam mogao u datom trenutku, nažalost, imao sam dosta grešaka i zbog toga sam završio na sedmom mjestu. Što se tiče kvalifikacija za odlazak na Olimpijske igre, na parteru sada sam si malo zakomplicirao situaciju, ali borit ću se do samog kraja. Potrudit ću se podići svoju startnu ocjenu. U Dohi ću na posljednjem Svjetskom kupu pokušati odraditi što bolju vježbu i dalje se boriti za odlazak na Olimpijske igre'', rekao je.

aurel benović
Prilika za OI Aurel Benović i na preskoku u finalu Bakua!

Ono što Benoviću ne ide u prilog današnji su rezultati glavnih konkurenata za Olimpijske igre. Najbolji je bio Yahor Sharamkou s ocjenom 14.933. Bjelorus je tako osvojio maksimalnih 30 kvalifikacijskih bodova. Ispred Benovića, završio je i Bugarin Eddie Penev koji je u finale ušao kao prva rezerva nakon ozljede Kazahstanca Milada Karimija. Vodeći u poretku kvalifikacija Korejac Sunghyun Ryu danas je osvojio nove bodove i samo potvrdio nastup na Olimpijskim igrama. Na posljednjem kvalifikacijskom Svjetskom kupu u Dohi očekuje nas borba za drugo mjesto i put u francusku prijestolnicu.

Aurel Benović sutra nastupa u finalu na preskoku. U kvalifikacijama je završio šesti s ocjenom 14.400.

''Okrećem se sutrašnjem finalu na preskoku. Nadam se da ću ponoviti svoja dva dobra skoka kao u kvalifikacijama, dat ću sve od sebe, nadam se da ću biti u borbi za medalju'', kazao je.

aurel benović
Uoči DOBRO World Cupa Aurel Benović: ''Da nisam bio hiperaktivno dijete u vrtiću, danas ne bih bio u igri za Pariz!''

Finale je na rasporedu od devet sati po hrvatskom vremenu. Aurel Benović nastupa prvi.


Izdvojeno

Reci što misliš!