Sport / Ostalo

Prilika za OI

Aurel Benović i na preskoku u finalu Bakua!

Aurel Benović i na preskoku u finalu Bakua!
PR

I samim plasmanom među najboljih osam skupio je mnogo bodova u borbi za Olimpijske igre, no nudi mu se prilika za još bolji rezultat

Čak šestero hrvatskih predstavnika nastupalo je drugog dana kvalifikacija na Svjetskom gimnastičkom kupu u Bakuu. Aurel Benović opet je bio odličan – nakon što je jučer izborio finale na parteru, danas je to uspio i u svojoj drugoj disciplini po kvaliteti, preskoku. Benović nastup na Olimpijskim igrama primarno pokušava ''dohvatiti'' putem partera, no naravno i preskok je opcija.

Filip Ude završio je trinaesti na konju s hvataljkama i više nema izglede za nastup na olimpijskoj smotri. Međunarodnim natjecanjima vratio se Tin Srbić na preči – Zagrepčanin nije uspio izvesti vježbu na svojoj razini i ostao je bez finala. Srbić je već ranije osigurao plasman na Olimpijske igre te sva natjecanja sada koristi isključivo kao pripremu za nastup u francuskoj prijestolnici.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od tri hrvatske gimnastičarke koje su danas nastupale, najbolja je bila Tina Zelčić koja je na gredi zauzela četrnaesto mjesto. Na istoj spravi, Erin Bakran bila je 36. U debitantskom nastupu u Svjetskom kupu Mila Prpić završila je 40. na parteru.

Nakon što je jučer izborio finale na parteru, Aurel Benović i na preskoku je bio odličan. Uspio je povezati dva kvalitetna skoka i s ukupnom ocjenom 14.400 (14.600 i 14.200) na kraju je završio šesti. Benović je i prošle godine u Bakuu bio u oba finala.

''Mogu reći da sam stvarno zadovoljan kako sam odradio oba skoka. Kao što sam i najavljivao, promijenio sam svoje početne ocjene skokova. Jedan skok sam radio nešto teži s početnom ocjenom 5.6 i napravio sam ga stvarno jako dobro. Mogu reći da sam zbog toga zadovoljan jer se poboljšavam u ovoj disciplini i u budućnosti mogu računati na ozbiljne rezultate'', rekao je.

danas preskok Aurel Benović u finalu Svjetskog kupa u Bakuu!

Finale na preskoku na rasporedu je u nedjelju od devet sati po hrvatskom vremenu. Benovića sutra u isto vrijeme očekuje finale na parteru. I samim plasmanom među najboljih osam skupio je mnogo bodova u borbi za Olimpijske igre, no nudi mu se prilika za još bolji rezultat.

''Ići ću istu početnu ocjenu vježbe 6.1. Nadam se da ću popraviti neke greškice koje sam imao u kvalifikacijama i da ću biti u borbi za medalju'', kazao je.

Zanimljivo, Benović u finalu na parteru nastupa posljednji, a nedjelju u finalu preskoka kreće prvi.

Nakon lošijeg nastupa u Cottbusu, Filip Ude u Bakuu bio je na mnogo boljoj razini u svojoj vježbi na konju s hvataljkama, no to mu ipak nije bilo dovoljno da izbori finale u glavnom gradu Azerbajdžana. Čakovčanin je nastupao u prvom dijelu kvalifikacija te je, nakon odrađene vježbe, zauzimao treće mjesto s ocjenom 14.133. Do kraja kvalifikacija desetorica su zaradila bolje ocjene, Ude je na kraju završio trinaesti i nema više izglede za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu.

aurel benović
Uoči DOBRO World Cupa Aurel Benović: ''Da nisam bio hiperaktivno dijete u vrtiću, danas ne bih bio u igri za Pariz!''

''Nisam zadovoljan jer sam mogao puno bolje, ali, evo, zauzeo sam trinaesto mjesto u ovoj stvarno jakoj konkurenciji, kakva mislim da nije bila u povijesti. Imam mjesta za napredak i veselim se sljedećem natjecanju'', naveo je.

Nakon osvojenog svjetskog srebra u listopadu prošle godine u Antwerpenu bilo je ovo prvo međunarodno natjecanje za najboljeg hrvatskog gimnastičara Tina Srbića. Baku je izabran kao prva postaja u cjelokupnim pripremama za Olimpijske igre. Srbić nije uspio dohvatiti finale i u današnjim kvalifikacijama napravio je veću pogrešku kod elementa Kolman. Zauzeo je 26. mjesto s ocjenom 12.766.

''Nije baš danas bilo bajno niti idealno kako to često zna biti. Nisam nezadovoljan, jako sam se dobro zagrijao i krenuo u vježbu. Prvih pet, šest elemenata bilo je stvarno na jednoj dobroj razini. Jednostavno sam taj element Kolman navukao na pritku toliko blizu da više nije bilo spasa iz toga. Nekako sam se iščupao do kraja, ocjena bi možda bila čak i veća da sam pao sa sprave, ali nema veze, borio sam se do kraja i na prvom natjecanju na kojem sam nastupio išao sam na onu vježbu koju sam radio u finalu Svjetskog prvenstva prošle godine, što inače ne radim. Išli smo se odmah baciti u vatru i dobro da je tako. Nekada čovjek jednostavno mora pogriješiti i vidjeti što je možda bilo krivo. Nisam nezadovoljan, idemo dalje s pripremama kako smo si zamislili. Sljedeći Svjetski kup je Osijek i nadam se tamo biti u malo boljoj formi i samo iščupati ovu istu vježbu do kraja kako treba'', istaknuo je.

aurel benović
Na drugom od četiri kupa Aurel Benović osmi u finalu Svjetskog gimnastičkog kupa u Cottbusu

U kvalifikacijama na gredi nastupile se dvije hrvatske predstavnice Tina Zelčić i Erin Bakran. Iako Zelčić nije bila na razini iz Cottbusa od prije dva tjedna, i ova izvedba može se okarakterizirati kao dobra. Niska početna ocjena otežava joj borbu s konkurenticama. Zelčić je u današnjim kvalifikacijama završila četrnaesta s ocjenom 12.333.

''Zadovoljna sam što sam odradila vježbu bez pada. Bilo je tu par greškica, no na kraju je ocjena bila 12.333. Nisam u potpunosti zadovoljna i znam da sam mogla bolje. Sada se vraćamo u Zagreb, gdje slijedi priprema za Svjetske Challenge kupove Antalyju i Osijek'', naglasila je.

Za Erin Bakran bio je ovo drugi nastup u karijeri u Svjetskom kupu, a u ovom natjecanju debitirala je prošle godine u Parizu. Bakran je u konkurenciji 63 gimnastičarke na gredi završila 36. s ocjenom 11.333.

''Nisam baš odradila kako sam se nadala, ali vježba je bila bez pada pa sam donekle zadovoljna i nadam se boljoj izvedbi na sljedećem natjecanju'', navela je.

15-godišnja Mila Prpić debitirala je u natjecanjima Svjetskog kupa. Riječanka je nastupila na parteru, dobila ocjenu 10.533 te zauzela 40. mjesto.

Kvalifikacije će biti dostupne nakon finala u subotu i nedjelju kao Video i Result Book besplatno u Elevien mobilnoj aplikaciji. Ljubitelji gimnastike moći će kad god žele pogledati kako su se gimnastičari i gimnastičarke natjecali za mjesto u finalu, sa snimkama koje ostaju trajno pohranjene u Elevienu.


Izdvojeno

Reci što misliš!