Sport / Ostalo

Ludbreg sretan za osječke i baranjske avio modelare

Ludbreg sretan za osječke i baranjske avio modelare

Zrakoplovni modelari centra tehničke kulture Čeminac za vikend su sudjelovali na natjecanju dvoranskih modela u Ludbregu koje se bodovalo za kup Hrvatske na kojem je sudjelovalo 48 modelara.

Marina Pein nastavila je kontinutet dobrih rezultata u ovoj godini zauzevši u kategoriji F1N-150 u juniorskoj konkurenciji drugo mjesto iza Antonija Ozimeca AK Osa Kutina i treče plasirani Matija Loinjak AK Osijek. Marina je u konkurenciji osnovnih škola takođe zauzela drugo mjesto iza Antonija Ozimeca AK Osa dok je njena klubska kolegica Mateja rešetar bila treća.

Ovim rezultatom na kraju polusezone u kupu Hrvatske Marina i Mateja čvrsto drže drugo i treće mjesto pa njihov trener Antun Šikić sa zadovoljstvo očekuje nastavak natjecanja u listopadu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Foto: Filip Glogoški

Osječki zrakoplovni modelar Igor Nišević osvojio zlato

U nedjelju, 28. ožujka u Ludbregu je održano natjecanju zrakoplovnih modelara koje se bodovalo za kup Hrvatske. Na njemu je sudjelovalo 48 modelara u dvije kategorije.

Osječanin Igor Nišević osvoji je prvo mjesto u kategoriji F1N-150 - dvoranskih modela koji se startaju pomoću gumice ispred Damira Markalausa AK Osa Kutina i treće plasiranog Damira Kosira MK Zaprešić.

U juniorskoj konkurenciji Matija Loinjak iz Osijeka je bio treći, Marina Pein CTK Čeminac druga, a prvi Antonio Ozimec AK Osa Kutina.
U kategoriji F1N - modeli raspona krila veći od 150 milimetara a izbacuju se rukom, Filip Glogoški je u juniorskoj konkurenciji zauzeo treće mjesto iza Antonia Ozimeca AK Osa Kutina dok je prvi bio Alen Tucman MK Zaprešić.

U konkurenciji mlađih juniora Matija Tolić AK Osijek tekođe zauzima treće mjesto iza Antonija Ozimeca kao drugog i Alena Tucmana MK Zaprešić kao prvog.

Ovim natjecanje završava prvi dio sezone i u kupu Hrvatske Igor Nišević čvrsto drži prvo mjesto, a Filip Glogoški treće u svojoj kategoriji te mirno očekuju jesenji nastavak sezone.

Njihov trener Antun Šikić zadovoljan je postignutim rezultatima, a posebno upornošću mladih snaga sekcije Zrakoplovnog modelarstva CTK Osijek-ZTK Grada Osijeka - Grgićem, Dankošem, Činčurakom i Kirinom koji su pokazali da se u budućnosti treba ozbiljno računati na njih.

 

   


Izdvojeno

Reci što misliš!