Sport / Nogomet

DEVET PRETPOZIVA

Dalić objavo popis za Latviju i Armeniju: Beljo i Barišić ispali

Dalić objavo popis za Latviju i Armeniju: Beljo i Barišić ispali
PIXSELL

Na Dalićevu popisu su 23 igrača kojima je upućen poziv te još devetorica koji su dobili pretpoziv i mogu biti aktivirani u slučaju da se za to ukaže potreba

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u ponedjeljak je objavio popis igrača za dvoboje s Latvijom (18. studenoga) i Armenijom (21. studenoga), posljednje dvije u kvalifikacijama za EURO 2024., a na njemu se nakon dugogodišnjeg izbivanja našao i trenutni napadač Rijeke Marko Pjaca.

Hrvatska u posljednja dva kola kvalifikacijske skupine D ulazi kao trećeplasirana sa 10 bodova, koliko ih ima i drugoplasirani Wales, dok je Turska sa 16 bodova već osigurala nastup na završnom turniru u Njemačkoj sljedeće godine. Uz Tursku će "vizu" za Njemačku izboriti i još jedna reprezentacija, a ne uspije li se Hrvatska domoći drugog mjesta u skupini, imat će priliku izboriti nastup na Europskom prvenstvu kroz dodatne kvalifikacije, zahvaljujući vrlo uspješnom nastupu u Ligi nacija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na Dalićevu popisu su 23 igrača kojima je upućen poziv te još devetorica koji su dobili pretpoziv i mogu biti aktivirani u slučaju da se za to ukaže potreba.

VRATARI: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Nediljko Labrović;

BRANIČI: Domagoj Vida, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Josip Šutalo, Martin Erlić, Marin Pongračić;

VEZNJACI: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Lovro Majer, Luka Ivanušec, Luka Sučić, Nikola Moro;

NAPADAČI: Andrej Kramarić, Bruno Petković, Marko Pjaca, Ante Budimir.

PRETPOZIVI: Nikola Vlašić, Borna Barišić, Josip Brekalo, Dario Melnjak, Petar Musa, Dion Drena Beljo, Martin Baturina, Franjo Ivanović, Dominik Kotarski.

S popisa je  ispao mladi Vinkovčanin, bivši napadač Osijeka, Dion Drena Beljo. Također, više na popisu nema ni Čepinčanina Borne Barišića.  Obojica su ovaj put dobili samo pretpozive.

"Razumljivo je da nakon dvije loše utakmice malo promijenimo popis i priključimo nekoliko novih igrača koji su to zaslužili svojom formom. Poslali smo i devet pretpoziva pa ćemo u iduća dva tjedna vidjeti koga još možemo ili trebamo aktivirati, ovisno o zdravstvenom stanju i formi. Nadamo se boljoj medicinskoj slici nego što je bio slučaj u listopadu kako bismo u što boljem sastavu dočekali ove važne utakmice u kojima ćemo, duboko vjerujem, kvalitetno reagirati i pokazati da je listopad bio iznimka. Uostalom, ova ekipa je u posljednjih godinu dana osvojila dvije velike medalje te dvije lošije utakmice nisu poljuljale moju veliku vjeru u našu kvalitetu, mogućnosti i zajedništvo", poručio je Dalić.

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!