Sport

NOVO U SOKOL CENTRU: SKI FIT – Kondicijska priprema za skijaše rekreativce!

NOVO U SOKOL CENTRU: SKI FIT – Kondicijska priprema za skijaše rekreativce!

Skijaši rekreativci zasigurno s nestrpljenjem očekuju početak nove skijaške sezone, a ona može donijeti još više aktivnih sati na skijaškim stazama ukoliko se za nju na vrijeme i pripreme.

NOVO U SOKOL CENTRU – Program SKI FIT!

Veliki broj skijaša rekreativaca ne pridaje pažnju pravovremenoj pripremi za izlazak na skijaške staze, a rezultat toga je brzo umaranje, loša skijaška izvedba, a u najgorem slučaju dolazi do ozljeda i odustajanja od aktivnog boravka na stazi. Skijanje je sport izrazito visokih motoričkih zahtjeva, a svi oni koji žele uživati u ovom atraktivnom sportu, trebali bi na vrijeme krenuti s kvalitetnim kondicijskim treningom koji će ih pripremiti na sve fizičke izazove.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Upravo zato, GD Osijek - Žito od ove jeseni kreće s programom SKI FIT koji će osim temeljne kondicijske pripreme sadržavati i veliki broj situacijskih vježbi za ovladavanje skijaških pokreta i snalaženje u realnim situacijama na stazi.

Gimnastički sport idealna je baza kondicijskog treninga koji čini osnovu kvalitetne skijaške pripreme, a od 1. listopada u vrhunski opremljenom Sokol Centru (na adresi Kralja Zvonimira 5) kreće program kondicijske pripreme za skijaše rekreativce.

Trening će se održavati 2 puta tjedno po 60 minuta i to UTORKOM i PETKOM od 21 do 22 sata.

Prije nego što je obnovljen Sokolski dom, danas Sokol Centar, u klubu smo imali veliki broj rekreativaca koji su se željeli na vrijeme pripremiti za skijašku sezonu. Nije dovoljno kupiti opremu i imati želju skijati. Riječ je o aktrakivnom, ali iznimno izazovnom sportu koji sa sobom nosi i mnoge rizike. Svi oni koji žele uživati na skijaškim stazama, svakako bi trebali čim prije krenuti s treningom“, o fizičkoj pripremi uoči početka sezone skijanja izjavio je Boris Čulin, vrhunski trener gimnastike te ujedno učitelj skijanja s dugogodišnjim iskustvom.  

Glavni cilj SKI FIT programa je sve zainteresirane što bolje pripremiti za nadolazeću skijašku sezonu, a uključivat će:

  • dinamične vježbe pokretljivosti koje unapređuju gibljivost tijela
  • vježbe koordinacije i funkcionalne vježbe stabilizacije trupa, zdjelice i koljena
  • vježbe jačanja mišića cijelog tijela s posebnim naglaskom na mišiće trupa, leđa i nogu
  • situacijske vježbe za ciljem ovladavanja naprednih skijaških pokreta

Program kreće 1. listopada (utorak) u Sokol Centru Osijek s početkom u 21h, a dodatne informacije moguće je dobiti pozivom na broj 091 586 1012.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!