Događanja / Istaknuta

10. svibnja

Papandopulo kvartet nastupit će u Koncertnom ciklusu grada u osječkom Kulturnom centru

Papandopulo kvartet nastupit će u Koncertnom ciklusu grada u osječkom Kulturnom centru
PR

Kvartet Papandopulo posebno je prepoznat po doprinosu i izvođenju glazbe hrvatskih skladateljica i skladatelja, ali i vrhunskim izvedbama djela klasičnog repertoara

Njihovi koncerti redovito su praćeni burnim odobravanjem publike i pohvalama kritike, njihov prvi album ''Papandopulo'' (Croatia records, 2013.) godinama je bio najprodavaniji album klasične glazbe u Hrvatskoj (a tek prvi od njih pet), odsvirali su preko 200 koncerata na svim poznatijim festivalima i glazbenim manifestacijama u Hrvatskoj i Europi, u oštroj konkurenciji između 40 sastava upravo su oni osvojili Grand Prix na 31. Međunarodnom glazbenom natjecanju u Berlinu, sa završnim nastupom u dvorani Berlinske filharmonije…

Nikola Fabijanić, sopran-saksofon, Gordan Tudor, alt-saksofon, Goran Jurković, tenor-saksofon i Tomislav Žužak, bariton-saksofon čine ''najvažniji i s punim pravom najeksponiraniji domaći komorni sastav'', tj. Papandopulo kvartet koji će u Osijeku održati koncert u sklopu Koncertnog ciklusa grada u petak, 10. svibnja s početkom u 20 sati u Kulturnom centru Osijek.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kvartet Papandopulo posebno je prepoznat po doprinosu i izvođenju glazbe hrvatskih skladateljica i skladatelja, ali i vrhunskim izvedbama djela klasičnog repertoara u aranžmanima za kvartet saksofona te djela renomiranih svjetskih autora suvremenog repertoara.

Na koncertu u Osijeku izvest će zanimljiv koncertni program na kojemu će se naći Mozartov ''Divertimento'' i Gerswinova ''Rapsodija u plavom'', ali i djela suvremenih hrvatskih skladatelja, Dubravka Detonija i našeg osječkog skladatelja Tihomira Ranogajeca.

''Opuštenost i sigurnost u nastupu, intonativna preciznost i bogatstvo tonske kreacije, vještina u raznovrsnim artikulacijama, fantastična pokretljivost i preciznost kako u najvišim, tako i u najnižim registrima, jednom riječju, zadivljujuća tehnička potkovanost, temelji su na kojima članovi Papandopulo kvarteta grade svoju glazbenu izražajnost i izričajnost'', iskomentirala je glazbena kritičarka Mirta Špoljarić.

Ulaz je na koncert slobodan.


Izdvojeno

Reci što misliš!