Sport / Nogomet

nekad sportski rivali, danas prijatelji

U moru navijačkih neprijateljstava, Kohorta s poljskom skupinom stvorila veliko prijateljstvo

U moru navijačkih neprijateljstava, Kohorta s poljskom skupinom stvorila veliko prijateljstvo
Facebook

Pogon i Osijek igrali su međusobnu utakmicu u Konferencijskoj ligi, a danas su njihovi navijači veliki prijatelji

Prije 3 godine NK Osijeku je protivnik u konferencijskoj ligi bio poljski Pogoń iz Szeczina. Osijek je u ukupnom omjeru bio bolji za jedan gol Laszla Kleinheislera, odnosno prošao je dalje rezultatom 1:0 na Gradskom vrtu i 0:0 u Poljskoj. Zbog Covid epidemije karte za gostujuće sektore se nisu prodavale, stoga je bilo za očekivati kako gostujućih navijača neće biti. 

Ali, navijačka domišljatost često nas zna iznenaditi, tako su se ovom prilikom Osječani i Poljaci unaprijed dogovorili kako će jedni drugima omogućiti kupovinu ulaznica za domaće sektore, čime će ovo pravilo jednostavno zaobići.

Osječani i navijači Szeczina su se na ovaj način povezali i stvorili navijačko prijateljstvo, termin koji se sve češće pojavljuje u zadnje vrijeme na nogometnim stadionima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vrijedi spomenuti kako i ostali navijači u Hrvatskoj imaju slična prijateljstva. Navijači Dinama prijateljuju s navijačima Panathinaikosa, Rome, Dynama iz Kijeva. Dok navijači Hajduka imaju prijateljske odnose s navijačima Benfice, Saint-Étiennea i Górnika Zabrze, čime se ovi zadnji čak nazivaju Torcida po uzoru na onu splitsku.

Od 2021. godine navijačko prijateljstvo Osječana i Poljaka je rezultiralo međusobni posjetima na utakmicama i sportskim turnirima između navijača, od kojih vrijedi spomenuti nedavni dolazak Poljaka na Kohortin 36. rođendan i odlazak Kohorte na finale poljskog kupa u Varšavi, koji su odigrali Pogoń Szczecin - Wisła Kraków.

U moru navijačkih sukoba, navijačka prijateljstva su svakako pozitivna stvar koju treba pohvaliti i pokazati kao način na koji navijači mogu međusobno surađivati, širiti prijateljstva i razmjenjivati iskustva. Najbolji primjer toga nam je dala Kohorta i navijači poljskog Pogońa.

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!