Sport / Nogomet

slijedi CSKA

Golom Lasla Kleinheislera Osijek prošao Pogon

Golom Lasla Kleinheislera Osijek prošao Pogon
Davor Javorovic/PIXSELL

Nogometaši Osijeka plasirali su se u 3. pretkolo Konferencijske lige pobjedom protiv poljskog Pogona

Čvrsto i neizvjesno do samog kraja bilo je u Gradskom vrtu pred oko 4000 gledatelja, a na kraju je jedini pogodak za slavlje postigao Laslo Kleinheisler.

Osijek je tako nakon tri godine napokon prošao prvu europsku prepreku, a u sljedećem pretkolu čeka ga CSKA koji ih je izbacio prije dvije godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Domaćin se u ovom susretu postavio defanzivno čvrsto i nije dozvoljavao gostima previše prigoda, a sami su pokušavali zaprijetiti iz kontre.

Osijek - Pogon Fotogalerija

Tako je bilo sve do 44. minute i dugačke lopte upućene iz obrambenog reda Osječana, koju je na 35 metara od gola Pogona primio Bohar i sjurio se prema kaznenom prostoru po desnoj strani. Gurno je loptu na drugu stranu za natrčalog Lasla Kleinheislera koji lijepo pogađa za slavlje na tribinama.

Do povećanja je mogao Osijek u 62. minuti, a na sceni je ponovo bio Mađar koji je pucao za malo pokraj vratnice.

Imali su i gosti svoje prigode, ali su Ivušić te Škorić i Miloš uspješno otklonili sve prijetnje.

Nije to bila ljepotica za gledanje, ali možemo reći kako smo gledali pravu europsku utakmicu, a Osijek pokazao kako je napokon sazrio i za takve oglede u kojima je najvažnije proći u sljedeću rundu.

Nema odmora za Bijelo-plave pa tako već u nedjelju u goste stiže Slaven Belupo, a u četvrtak slijedi novi europski ogled protiv CSKA u Sofiji.

Treba reći i kako je nakon dugo vremena Osijek imao i sjajnu podršku s tribine istok gdje se smjestila Kohorta željna navijanja za svoje ljubimce.


Izdvojeno

Reci što misliš!