Evo koju povišenu tjelesnu temperaturu treba spuštati i kako
Sposobnost organizma da razvije visoke temperature ukazuje na snažan organizam i vitalnost.
Božić u Osijek 1991. godine
Veličina blagdana Božića unosi poseban mir i nadu u ljudska srca čak i onda kada se to čini nemogućim. Posebno se to osjećalo ratne 1991. u gradu na Dravi.
Rat i sjećanja: Osječka Tvrđa kao židovski geto u Drugom svjetskom ratu
Američka mini serija 'Rat i Sjećanja' (War and Remembrance), snimana po istoimenom romanu Hermana Wouka i emitirane 1988. godine, nek od svojih kadrova snimila je i u osječkoj Tvrđi.
Koje su najjače, jesu li zdrave, kako ih posaditi? Naučite sve o čili papričicama!
Koja je najljuća, koja najskuplja, jesu li zdrave, saznajte sve o ljutim papričicama koje se proizvode u Hrvatskoj!
Skidamo prašinu: Adela Deszaty - osječka filantropkinja
Mnogi ne znaju da je današnja Ulica Hrvatske Republike nekada nosila naziv Desatičina ulica. Ime je dobila po bogatoj udovici osječkog ljekarnika, Adeli Deszaty.
Masne krafne pečene u dubokom ulju zamijenite zdravijom alternativom
Ne može proći veljača bez fašnika, a ni fašnik bez slasnih krafni. Ta neraskidiva veza spaja se u pravu rapsodiju mirisa, okusa i beskonačne zabave.
Gluten - čovjekov neprijatelj broj jedan?
Bezglutenska prehrana zavladala je svijetom. Mnogi se pitaju kako to da je gluten, koji kroz pšenicu jedemo već stoljećima - odjednom postao veliki bauk. Gluten izbacuju svi - od restorana do crkvi. Opširnije o ovoj temi u prilogu RTL televizije:
Prirodom protiv gripe: donosimo recepte za najučinkovitije napitke protiv zimske bolesti
Muči vas gripa, a nemate lijeka? Vrijeme je da se skupa s nama okrenete prirodi. Jeste li, recimo, znali da cimet ima jače djelovanje na organizam od neke kemije? I ne samo cimet...
Raw Food sve popularniji u Hrvatskoj: Mihaela Devescovi za RTL pripremila špagete od mrkve
Ako vam je nakon blagdana dosta masnog pečenja - možda je pravo vrijeme da probate raw (RO) food ili sirovu hranu koja je u Hrvatskoj sve popularnija. Nema mesa, nema ribe, nema kuhanja ni pečenja - ali ipak se svidjela i našoj Slavonki, Ines Godi.
Istražujemo: kako napraviti dobar čvarak
Nekad su se bacali, a danas se smatraju vrhunskom delicijom. Čvarci su postali želja svakog nepca i za taj se užitak skupo plaća. Zagrepčani ih kupuju po cijeni od 120 kuna po kili, a u Slavoniji su duplo jeftiniji.
Čuvajte mobitele od hakera: EU pokrenula kampanju podizanja svijesti o opasnostima cyber prostor
U posljednjih osam godina, cyber kriminal u Hrvatskoj drastično je porastao. Hakeri se sve više prebacuju na mobilne uređaje pa je Europska unija pokrenula kampanju o buđenju svijesti o opasnostima zlonamjernih softwarea.
Vrijeme je za pripremu zimnice - nema bolje od domaće rajčice
Čim su sazreli prvi plodovi u slavonskim vrtovima, počelo se s pripremom zimnice. Sve što se uzgajalo u nastavku godine može se pojesti, a i uštede su prilične. Ovih se dana ukuhava rajčica. Istražili smo na kakve se sve načine može sačuvati i pripremiti.
Koliko su pesticidi štetni, kako ih izbjeći i kakve sve posljedice imaju na naš organizam?
Ovo doba godine obiluje svježim voćem i povrćem i bila bi prava šteta to ne iskoristiti. Voće je puno vitamina i minerala, ali, često i pesticida. Koliko su štetni, kako ih izbjeći i kakve sve posljedice imaju na naš organizam?
Ronioci istražili ostatke Sulejmanovog mosta
U periodu od 11. do 15. srpnja djelatnici Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju u Zadru (MCPA) proveli su još jednu kampanju arheoloških istraživanja u ribnjaku Mala Đola u mjestu Darda sjeverno od Osijeka.
Otkrivamo mogu li klima uređaji zaista naštetiti vašem zdravlju
Ljeto nam se vratilo, a s njime i hladan zrak iz klima uređaja. Dok su jednima tijekom ovih vrućina spas, drugi se već na sami spomen klima uređaja preznojavaju od muke. Tvrde kako ih od njih boli glava, kako se bude ukočeni i začepljenog nosa. Otkrivamo jesu li oni koji se sklanjaju od takvog zraka hipohondri ili nam klima uređaji stvarno mogu naškoditi.
Kraljica ljetnih delicija: Znate li da je lubenica odlična za ljepotu i podizanje libida?
Mnogi su se od nas odavno zaljubili u lubenicu, kraljicu ljetnih, osvježavajućih delicija. Da je ukusna i mirisna svi dobro znamo, no njezina crvena boja krije još puno blagodati koje pozitivno djeluju na naše zdravlje, ljepotu i libidu.
Pobijediti komarce: otkrivamo kakve se štetne kemikalije kriju u sredstvima protiv letećih krvopija
Svako ljeto - ista priča! Komarci jedna dočekaju da se počnemo znojiti i lijepiti kako bi se oni lijepili za našu kožu i pili nam krv. Iritantne leteće nemani nastojimo opnemogućiti u svakom smislu pa nerijetko posežemo za sintetičkim sredstvima protiv komaraca. Otkrili smo kakvi se otrovi u njima kriju u jesu li opasni za nas i našu djecu.
5 savjeta za najbolji roštilj
Ima li što bolje od savršeno grilanog mesa? Bliži nam se praznik roštiljanja, ili kako ga češće zovu – Prvi Maj ili praznik rada. Većina ovaj datum svake godine dočekuje u iščekivanju jednog slobodnog radnog dana, no pravi mesoljupci jedva čekaju upravo roštiljanje s najfinijim komadima mesa u prirodi, na toplom suncu i uz dobro društvo. Upravo za vas mesoljupce donosimo 5 savjeta koji će učiniti vaš roštilj najboljim ikada!