SiB Plus / Samo domaće

Novi kulinarski recept

Ideja za nedjeljni ručak br. 4: Sendviči s avokadom, pohana piletina i brzinski kolač s jagodom i bananom

Ideja za nedjeljni ručak br. 4: Sendviči s avokadom, pohana piletina i brzinski kolač s jagodom i bananom
Pixabay/Ilustracija

Za nedjeljni ručak predlažemo vam kombinaciju sastojaka poput avokada, rajčice, jagoda, banana i neizostavne pohane piletine s krumpirom kao glavnim jelom

Već smo dobrano zagazili u proljeće, pa izrazito topli dani za ovo doba godine sa sobom donose i razne sezonske namirnice od kojih se mogu pripraviti kvalitetni i zdravi obroci.

Međutim, nakon uskrsnih blagdana, vrijeme je za ponešto laganiji nedjeljni ručak čiji recept donosimo u nastavku.

Predjelo: Sendviči s avokadom

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iako se naizgled čini neobičnom kombinacijom, ovo će vam predjelo osvježiti organizam, a i skratiti vrijeme za spravljanje glavnog jela i deserta budući da ćete za njegovu pripremu trebati izdvojiti svega nekoliko minuta.

Sastojci su koji će vam biti potrebni kruh baguette, dva avokada, jedan ili dva crvena luka, tri češnja češnjaka, dvije rajčice, peršin, limunov sok, sol i papar.

Kruh narežite na tanke šnite i prepržite na maslacu sve dok ne dobije zlatno smeđu boju. Unutrašnjost avokada sameljite i u dobivenu smjesu dodajte sitno isjeckani luk, češnjak, rajčicu i peršin koje ćete potom dobro promiješati.

Smjesu posipajte limunovim sokom te začinite solju i paprom, a nakon toga ju namažite na kruh i uživajte u slasnom predjelu s originalnim receptom na poveznici.

FOTO: Screenshot/Youtube

Glavno jelo: Pohana piletina s krumpirom

Provjereno dobro, a istovremeno lagano, ukusno i jednostavno jelo za pripremu pohana je piletina.

Šnicle, krilca, batkovi, fileti ili leđa – izaberite piletinu koju najviše volite jesti, operite ju i posolite. U posebne posude pripremite brašno, mrvice i jaja, ovisno o količini mesa. Piletinu utrljajte u brašno, potom u jaja, a zatim u mrvice.

Meso pecite na tavi ili u pećnici 30 do 45 minuta, nakon čega ga poslužite uz pomfrit ili pečeni, restani ili pire krumpir te salatu.

FOTO: Screenshot/Youtube

Desert: Kolač od jagoda i banana

Nakon sendviča i pohane piletine, brzinski recept za pravu proljetnu poslasticu koji predlažemo za ovu nedjelju obuhvaća svega četiri sastojka – kremu od vrhnja s 33 % masti za kolače, kondenzirano mlijeko, banane te jagode koje su taman stigle na osječke tržnice.

Kremu koju ste prethodno razmutili dodajte u kondenzirano mlijeko te mutite smjesu sve dok ne nastanu čvrsti vrhovi. Oguljenu bananu i jagode narežite na tanke ploške, izmiksajte ih u blenderu te dodajte u dobivenu smjesu od vrhnja i mlijeka i sve skupa promiješajte.

čobanac
Novi kulinarski recept Ideja za nedjeljni ručak br. 1: Slavonska češnjovka, junetina i štrudla s jabukama
svinjski odrezak
Novi kulinarski recept Ideja za nedjeljni ručak br. 2: Salata od celera, svinjski odrezak s krumpirom i čokoladni kolač
puretina s mlincima
Novi kulinarski recept Ideja za nedjeljni ručak br. 3: Šunka s krem sirom, puretina s mlincima i raffaelo s jagodama

Smjesu ravnomjerno raspodijelite po tepsiji, poredajte na nju jagode i ohladite na pet sati. Nakon toga, kolač će izgledati poput sladoleda koji ćete moći staviti u čašu i tako pojesti.

FOTO: Screenshot/Youtube

Uživajte u ovom bogatom slavonskom nedjeljnom ručku!


Izdvojeno

Reci što misliš!