Pivo i zdravlje: Evo kako njegova prekomjerna konzumacija utječe na organizam
Važno je da svatko tko uživa u pivu razmisli o umjerenosti u njegovoj konzumaciji kako bi izbjegao potencijalne štetne posljedice po svoje zdravlje i kvalitetu života
Ljeto na tanjuru: Donosimo recepte za pet najboljih jela u vrućim danima
Tijekom razdoblja velikih vrućina, praktičnost, lakoća i jednostavnost postaju ključni čimbenici u pripremi svakodnevnih obroka
Na Kopiki je osamdesetih bilo preko 20 tisuća kupača, a izgradila se građanskim donacijama
Iako se još uvijek suočava s izazovima modernizacije i održavanja, Kopika ostaje važan dio kulturne baštine i omiljeno ljetno okupljalište ne samo Osječana, nego i stanovnika okolnih mjesta
Od tržnice do stola: Jednostavna kukuruzna rebra, šnicle u umaku i puding od lubenice
Uz neizostavno meso i krumpir, u još jednom slavonskom nedjeljnom ručku iskoristite i namirnice poput graška, mrkve, češnjaka, kukuruza i lubenice
Borovo je nekada zapošljavalo 23 tisuće ljudi i proizvodilo više od 20 milijuna pari obuće godišnje
Na vrhuncu poslovanja na današnjoj je lokaciji zapošljavalo gotovo 23 tisuće radnika, dok se nakon rata proširilo na više od 600 maloprodajnih objekata
Ove nedjelje azijska hrana i ne, neće vam trčati po tanjuru
Ove nedjelje u svoj ručak uvedite ponešto drugačije sastojke koji se kombiniraju u azijskoj kuhinji i uživajte u njihovim bogatim okusima
Ideja za nedjeljni ručak br. 10: Šakšuka, carsko meso i voćni kolač
Recept za nedjeljni ručak koji predlažemo ovoga petka obuhvaća, između ostalih, i dvije sezonske namirnice s osječke tržnice
Prije 140 godina počeo je prometovati prvi osječki tramvaj i vozio je 7,5 kilometara na sat
Gradnja je morala biti dovršena do kraja godine, uz stroge odredbe Gradskog poglavarstva: za izgradnju se smio koristiti samo čelik, a za pružne pragove najkvalitetniji slavonski hrast
Ako dobijete ove simptome dan nakon cuganja to nije mamurluk nego ste alergični na alkohol
Mamurluk su iskusili mnogi, no alergija ili intolerancija na alkohol može izazvati puno gore posljedice za zdravlje
Ideja za nedjeljni ručak br. 9: Salata s mahunama, faširke i kolač od breskvi
Osim sezonskih namirnica, ove nedjelje u svoj ručak možete uvesti i jednu ljetnu budući da je već stigla na osječku tržnicu
Ideja za nedjeljni ručak br. 8: Krem juha od tikvica, musaka s keljom i proljetni slani kolač
Namirnice koje predlažemo da uvrstite u ovotjedni nedjeljni ručak baziraju se na raznom povrću poput tikvice, paprike, rajčice, luka, kelja i šparoga
Ideja za nedjeljni ručak br. 7: Juneća juha, pileća prsa s krumpirom i kolač od trešanja
Ove nedjelje, uz tradicionalne sezonske namirnice, u svoj ručak uključite i jedno osvježavajuće voće koje je nedavno stiglo na osječku tržnicu
Skuhajte slavonski grah u kotliću
Što se veća količina graha kuha to će finalni rezultat biti bolji
Šparoge – evo zašto se nazivaju kraljicama zdravlja i koji su najbolji načini njihove pripreme
Folna kiselina u šparogama, u kombinaciji s visokim razinama triptofana, može pomoći u poboljšanju raspoloženja, odnosno u smanjenju razdražljivosti, a time čak i u prevenciji depresije
Ideja za nedjeljni ručak br. 6: Fritaja, zagrebački odrezak i gužvara
Ovoga vam petka za nedjeljni ručak predlažemo kombinaciju provjerenih tradicionalnih namirnica s kojima ne možete pogriješiti
Julije Knifer bio je svjetski majstor meandarske simbolike, obiteljski čovjek i strastveni ljubitelj nogometa
Svojim je meandrima Knifer ostavio duboki pečat koji će trajati generacijama, potičući nas na to da i mi istražujemo nove horizonte izražavanja
Ideja za nedjeljni ručak br. 5: Kajgana sa šparogama, teletina s mladim krumpirom i ledene kocke
Za ovu nedjelju predlažemo vam ručak s pravim sezonskim namirnicama
Osječki Šetač prva je ulična skulptura u Hrvatskoj, preživjela je Domovinski rat i rušenje
Svojom siluetom književnika Cesarca, navedeni spomenik ne samo da podsjeća na bogatu kulturnu baštinu, već i simbolizira putovanje kroz vrijeme te priču koju grad nosi u svakom svom koraku