Promo

OG Consultancy Services

Upoznajte OG-CS, softversku tvrtku iz Đakova

Upoznajte OG-CS, softversku tvrtku iz Đakova
PR

OG Consultancy Services (ili kraće OG-CS) je jedina đakovačka IT tvrtka. Ima 30 zaposlenih programera, DevOps i QA inženjera

Proteklih nekoliko godina bilo je jako turbulentno za lokalnu ekonomiju. Epidemija COVID-19 spriječila je puno obrtnika i poduzeća da normalno rade i obavljaju djelatnosti. Na to se nadovezao kroničan nedostatak kvalificirane radne snage, zbog čega su mnogi bili prisiljeni zatvoriti svoja vrata. Međutim, OG Consultancy Services je kroz cijelu krizu prošao ne samo neokrznut, nego svakim danom raste i pokreće nove projekte.

Ako niste znali, OG Consultancy Services (ili kraće OG-CS) je jedina đakovačka IT tvrtka. Ima 30 zaposlenih programera, DevOps i QA inženjera. Nalaze se u ulici Petra Preradovića i razvijaju softver za najveće svjetske kompanije. Između ostalih za BASF, najveću svjetsku kemijsku kompaniju te Deutsche Bahn, najveću europsku transportnu tvrtku. OG-CS je preferred software supplier za njemački BASF, čiji bi brojni proizvodni procesi rade zahvaljujući softverskom kodu napisaniom u Đakovu. Deutsche Bahnov softver za dispoziciju vlakova također je razvijen u Đakovu, a OG-CS-ov DevOps team brine se o implementaciji i održavanju njihove infrastrukture.

IT konferencija Open Gates

OG-CS podržava i potiče lokalnu IT zajednicu kroz organizaciju developerske konferencije Open Gates, prvi put organizirane još 2019. godine. Ovogodišnji OG-CS Open Gates održat će se 27. rujna 2023. godine. Konferencija će biti cjelodnevnog karaktera, s predavanjima kojima će se pokriti različite developerske teme. Među predavačima biti partneri iz najuglednijih kompanija kao što su Rimac Automobili ili SofaScore. Open Gates će se održati u Đakovu u dvorani biskupa Antuna Mandića Središnje nadbiskupijske i fakultetske knjižnice s početkom u 9 sati. Registrirati se kao i saznati više informacija možete na stranici tvrtke https://og-cs.hr/open-gates-2-0/, gdje će redovno biti ažurirane sve promjene.

OG-CS ujedno surađuje s lokalnim obrazovnim institucijama. Zahvaljujući tome, učenici srednjih škola dolaze na ljetni kamp gdje uče programirati, dok studenti s FERIT-a svoju studentsku praksu rade kroz projekte koje im kreiraju OG-CS team leaderi. Podrška se pruža i sportskim društvima kroz sponzorstva, a zahvaljujući kontinuiranom rastu tvrtke, ovakva suradnja će se nastaviti i u budućnosti.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!