Lifestyle / Ostalo

Zahvalno 180 pasa

Solidarnost na djelu: Grad Osijek povećao opskrbu električnom energijom u Azilu

Solidarnost na djelu: Grad Osijek povećao opskrbu električnom energijom u Azilu
Facebook/Azil Osijek-volonteri

Sada Azil ima pristup snazi od čak 17 kilovata električne energije, što je ogroman napredak i olakšanje za sve koji rade i borave u njemu

U zajedničkom naporu da izgledaju zahvalno, iz osječkog nam Azila napokon stižu i dobre vijesti. Riječ je o 180 pasa koji su, zahvaljujući Gradu Osijeku i gradonačelniku, konačno ostvarili svoju dugoočekivanu želju. Ova gesta nije samo simbolična, nego za Azil označava oslobođenje od dugotrajnih ograničenja koja su im onemogućavala uključivanje u druge važne projekte.

Sve donedavno, Azil je bio ograničen na samo tri kilovata električne energije. To je stvaralo brojne izazove poput konstantnog praćenja potrošnje električne energije kako bi se izbjeglo preopterećenje mreže. Osim toga, nedostatak sredstava ograničavao je mogućnosti unaprjeđenja i modernizacije Azila, uključujući i osnovne potrebe poput sigurnosti i osvjetljenja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Kada biste uključili grijalice u izolacijskim boksevima, morali biste isključiti zamrzivač. Kada biste upalili stroj za varenje, morali biste ugasiti sve ostalo. O kamerama kojima bismo imali uvid u to tko nam krade hranu nismo mogli ni sanjati. Nekada nam je čak i kuhalo za kavu znalo izbiti osigurače. To se događalo punih 17 godina, a novca nikada nije bilo dosta za povećanje potrošnje jer je riječ o uistinu visokim iznosima'', govore iz Azila.

biciklijada za azil
slijedi prijava Policija pronašla tri maloljetnika koji su ukrali pseću hranu iz Azila

Međutim, zajednički susret krajem godine s gradonačelnikom promijenio je situaciju. Azil je predstavio svoje potrebe i ambicije, izrazio želju za suradnjom s Gradom i dobio obećanje pomoći.

To je obećanje ispunjeno, pa sada Azil ima pristup snazi od čak 17 kilovata električne energije, što je ogroman napredak i olakšanje za sve koji rade i borave u njemu.

''Ovaj uspjeh ne bi bio moguć bez predanosti i suradnje mnogih pojedinaca i institucija – od ljudi koji su radili na dobivanju potrebnih dozvola, preko stručnjaka koji su osigurali tehničku izvedbu projekta, pa sve do Gradske uprave koja je podržala inicijativu. Posebno ističemo Electro Consulting Team koji nam je besplatno pružio svoje usluge vezane uz instalaciju i administrativne procese'', poručuju iz Azila.

 

Ovaj događaj jasno pokazuje kako se u Osijeku cijeni i potiče briga za životinje. Dok Azil nastavlja svoju misiju pružanja skrbi i zaštite psima u potrebi, važno je shvatiti kako je ovaj korak prema naprijed, nadamo se, samo početak. Posvećenost i radost koju trenutno dijele Osječani s Azilom ukazuju na svijetlu budućnost njegova razvoja, ispunjenu humanošću i empatijom.


Izdvojeno

Reci što misliš!