Lifestyle / Ostalo

Jedno zlato i dva srebra

Damin gambit matirao protivnike i postao najuspješniji šahovski klub u Slavoniji i Baranji

Damin gambit matirao protivnike i postao najuspješniji šahovski klub u Slavoniji i Baranji
PR

Kadetske su lige najmasovnije natjecanje u toj kategoriji i ukupno se natjecalo 45 ekipa s više od 150 šahistica i šahista

Veljača je bila jako uspješan mjesec za male šahistice i šahiste Šahovskog kluba Damin gambit iz Osijeka. Trud i pohađanje šahovske škole pod vodstvom Ivana Leventića, Josipa Jurmana i ostalih volontera urodili su plodom.

3. i 4. veljače igrala se Liga kadetkinja ŠZŽ istok u Vinkovcima. Nakon odigranih osam kola, šahistice Daminog gambita osvojile su prvo mjesto i plasirale se ponovno na Državno prvenstvo (na kojem su 2023. bile srebrne). Ekipu je vodio Mario Zovko, a igrala je u sastavu: Josipa Zovko, Anja Savić, Helena Kosina, Neva Savić i Iva Jandrok.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

18. veljače završena je i Liga kadeta ŠZŽ istok. Prva liga igrala se u Vinkovcima i mladi šahisti Daminog gambita nakon devet kola, osvojili su srebrnu medalju u konkurenciji deset ekipa, iza ekipe Codeasy Vukovar s jednakim brojem bodova. Ekipa je igrala u sastavu: Fabijan Stanić, Josipa Zovko, Dominik Brleković, Zvonimir Buljić (zlatna medalja za svoju ploču), Noa Ferdebar i Anja Savić.

Druga liga igrala se u Mikanovcima te je u njoj sudjelovalo čak 25 ekipa. Mali šahisti Daminog gambita osvojili su nakon devet kola srebrni pehar s jednakim brojem bodova kao i zlatni domaćini. Ekipa je igrala u sastavu: Grgur Brleković, Karlo Kutović, Borna Delaš, Nikola Kopljar (zlato na svojoj ploči), Dominik Mrvić i Robin Živković.

Kadetske su lige najmasovnije natjecanje u toj kategoriji i ukupno se natjecalo 45 ekipa s više od 150 šahistica i šahista te je Damin gambit s jednim ekipnim zlatom i dva srebra zasluženo najuspješniji klub (u kadetskoj konkurenciji) u Slavoniji i Baranji u 2023./2024.

Osim šahovskih uspjeha, bilo je tu druženja, veselja, uspona i padova te stvaranja prijateljstava među djecom. Šah zna biti više od igre – alat je za građenje uspješnih i dobrih ljudi.


Izdvojeno

Reci što misliš!