Lifestyle / Ostalo

Prijave do 12. veljače

ESN Osijek poziva mlade da se pridruže Buddy programu

ESN Osijek poziva mlade da se pridruže Buddy programu

Cilj Buddy programa nije samo olakšati integraciju međunarodnim studentima u Osijeku, već stvoriti dinamično okruženje u kojemu lokalni i međunarodni studenti mogu izmjenjivati iskustva, razbiti kulturne barijere i stvoriti nezaboravna prijateljstva

Studentska udruga ESN Osijek poziva sve zainteresirane mlade ljude na to da se pridruže Buddy programu.

To je prilika za sve mlade koji žele sklopiti internacionalna prijateljstva i upoznati različite kulture kroz druženja i raznolike događaje, a pritom pomoći jednom od 75 studenata koji će svoje školovanje ovaj semestar nastaviti u Osijeku. Buddy program pomaže međunarodnim studentima i čini njihovu razmjenu vrijednom pamćenja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem poveznice do 12. veljače do ponoći, a nakon zatvaranja prijava kandidati će biti obaviješteni o daljnjem procesu.

Cilj Buddy programa nije samo olakšati integraciju međunarodnim studentima u Osijeku, već stvoriti dinamično okruženje u kojemu lokalni i međunarodni studenti mogu izmjenjivati iskustva, razbiti kulturne barijere i stvoriti nezaboravna prijateljstva.

Osim toga, važan je dio pružanje pomoći internacionalnim studentima u procesu rješavanja potrebne dokumentacije pri dolasku.

Erasmus Student Network (ESN) ili Erasmus studentska mreža najveća je studentska udruga u Europi koja svoje djelovanje započinje davne 1989. godine pod krilaticom "Studenti pomažu studentima".

Neprofitna, nevladina i apolitična organizacija djeluje u više od 1000 institucija visokog obrazovanja iz preko 40 zemalja. Mreža se stalno razvija i širi. ESN okuplja oko 15.000 aktivnih članova koji su u mnogim sekcijama podržani od strane tzv. ''buddyja'' koji se uglavnom brinu o međunarodnim studentima.

Tako ESN svake godine uključuje oko 40.000 mladih koji svoje usluge nude oko 350.000 međunarodnih studenata.

U Hrvatskoj je osnovano sedam sekcija: u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Dubrovniku, Zadru,
Čakovcu te Osijeku. Lokalna podružnica ESN-a u Osijeku utemeljena je 2012. godine.


Izdvojeno

Reci što misliš!