Lifestyle / Ostalo

Tvrđa danas u mraku!

Tvrđa danas u mraku!

Tako će, u sklopu globalne akcije "Sat za planet Zemlju", koju je 2007. u Sydneyu pokrenuo WWF, od 20.30 do 21.30 sati biti ugašena svjetla na Eiffelovom tornju, Buckinghamskoj palači, Brandenburškim vratima, Operi u Sydneyu, egipatskim piramidama, rimskom Coloseumu... ali i u našoj Tvrđi, na Dubrovačkim zidinama, Poljani Ivana Pavla II. u Zadru...

Cilj akcije, čiji su ambasadori u RH Ivana i Marija Husar, Zrinka Cvitešić i Hrvoje Rupčić, podizanje je svijesti o prekomjernoj potrošnji Zemljinih resursa, energetskoj učinkovitosti, štetnosti klimatskih promjena te čovjekova negativnog utjecaja na Zemlju. "Sat za planet Zemlju" organizira se uz potporu UNESCO-a, predsjednika RH Ive Josipovića te uz generalno pokroviteljstvo Coca-Cole.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dogradonačelnica Danijela Lovković otkriva kako Tvrđa u akciji sudjeluje na preporuku Ministarstva kulture, kao kandidat za UNESCO.

Grad će ugasiti javnu rasvjetu, te zamoliti okolne kafiće da priguše svjetla, a Tvrđu će, otkriva osvjetliti baljke i svijeće. Dodatni ugođaj osigurat će nastup učenika Glazbene škole.

Tekst: M.Mihaljević (Glas Slavonije)

Foto: Dino Tijardović/Foto natječaj za najbolju zimsku fotografiju SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!