Okusi Baranje na Adventu u parku
Oči i nepca posjetitelja jučer su uživala gledajući i degustirajući delicije s Baranjskog stola na Adventu. File jelena na baranjski, pašteta od divljači, kosani odrezak od štuke, čvarci od soma, hladetina, perkelt od divljači, domaći salenjaci, kuhana kobasica s dva dima, kolač od sira i mrkve samo su neke od delicija koje su krasile stol dug deset metara.
Ponuđeni jelovnik bio je i više nego dovoljan razlog za
okupljanje nekoliko stotina posjetitelja koji su ovaj gigantski
stol smazali za samo 17 minuta. Mirisi i okusi Baranje prožimali
su se Adventom u Parku, a slasni komentari pokazali su kako
kontinentalna Hrvatska staje uz bok svjetskim gastronomskim
destinacijama.
Najbolji ugostitelji i proizvođači hrane iz Baranje podijelili su
i koji recept s posjetiteljima, ali tajni začini dolaze s dugom
tradicijom pripremanja hrane.
Sigurni smo kako su posjetitelji dobili nove ideje za pripremu
svojih blagdanskih stolova, a potvrditi gastronomsko gradivo mogu
u Didinom konaku, Restoranu Kormoran, Baranjskoj kući iz Karanca
i Restoranu Darocz zajedno s Baranjskim slasticama iz Suze i
Baranjskim kulenom iz Kneževih Vinograda.
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
Bez obzira na to tražite li rustikalni doživljaj ili mirnu oazu, navedene kuće za odmor samo su jedne od brojnih koje pružaju savršeni bijeg iz gradske vreve u okrilje prirode
-
Danas je Višnjevac veliko osječko prigradsko naselje i sastavni dio Osijeka koje ima 47 ulica te, prema popisu iz 2021. godine, gotovo šest tisuća stanovnika
-
Foto i video: Mario Miloloža
Izdvojeno
-
Rafale su u niskom letu nadletjeli Osijek i tako odali počast operaciji Bljesak
-
Dizajn stana u Osijeku potpisuju STUDIOPI iza kojeg stoji arhitektica Iva Pauzar i nagrađivani dizajn studio Regular Company
-
Dok mačka okolo traži hranu, mačiće stare dva tjedna grije zamjenska mama, koka
-
Tako su prvi slobodni termini za CT abdomena i zdjelice dostupni tek u studenome, točnije 8., 11. i 12. studenoga
Reci što misliš!