Kultura / Izložbe

VIDEO: Likovna kolonija u Baranji

VIDEO: Likovna kolonija u Baranji

Umjetnici možda ponekad i ostanu bez inspiracije, no kad se ujesen slika u Baranji teško je ne pronaći motiva. I vrijeme je  išlo na ruku, pa su sudionici likovne kolonije marljivo prihvatili posla.

SINIŠA ŠPIRANOVIĆ - slikar
Baranja je uvijek prelijepo mjesto gdje se takve stvari mogu raditi, ima jako puno motiva i svega što umjetnicima odgovara da bi nešto radili.

Organizatori ovog umjetničkog događaja su zagrebačka Udruga Fortuna Art čiji su članovi poznati umjetnici Dimitrije Popović i Darko Medvešek, te mlada Udruga iz Belog Manastira Baranja Art.

RADA ZALE - predsj. Udruge «Baranja Art», Beli Manastir
Iza sebe imamo jedno 5-6 kolonija, oko 12 samostalnih izložbi. Radi se punom parom, radi se na kulturi Belog Manastira i cijele Baranje ne samo u likovnom dijelu, nego i u svim drugim segmentima umjetnosti.

DARKO STAREŠINA - predsj. Udruge «Fortuna Art», Zagreb
Nadamo se da će nastati tridesetak djela, a radovi nastali na ovoj likovnoj koloniji idu za opremanje novog odjela jednog od naših najkvalitetnijih staračkih domova.

Osim za humanitarno djelovanje, umjetnici su koloniju iskoristili i za druženje, ali i povezivanje svojih udruga. Svi se nadaju novim susretima.

VIDEO:
{youtube}Tsv8yarsIyo{/youtube}

 


Izdvojeno

Reci što misliš!