Događanja / Ostala

26. travnja

Caffe bar Mind: Predavanje ''Dostojanstvo žene u postmodernom dobu''

Caffe bar Mind: Predavanje ''Dostojanstvo žene u postmodernom dobu''

SSMH želi stvoriti poticajno okruženje za cjeloviti razvoj ljudske osobe i stvarati sadržaje koji će omogućiti formaciju mladih u intelektualnom, psihološkom, društvenom i duhovnom aspektu

Naizgled se čini jednostavno objasniti, no u postmodernom dobu uočavamo da je iznimno teško definirati tko je žena. Jezik više ne služi jasnom definiranju značenja riječi, već se to značenje gubi u nečijem subjektivnom stavu i mišljenju. Više nije važno govori li se istina, već ono što je politički prihvatljivo i u skladu s osjećajima drugih.

No, kako je žena prvotno stvorena? Što znači biti ženom? Kako se kroz povijest mijenjao stav o ženi uvjetovan kulturološkim i društvenim faktorima? Koliki je istinski utjecaj feminizma na ženu i njezino poimanje sebe? Koje današnje ideologije degradiraju žene?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sve su to pitanja koja trebaju otkriti gdje je dostojanstvo žene suzbijeno i ono ne izbija na površinu u jedinstvenosti onoga što je žensko ili razumijevanja i jasnog definiranja žene. Sve što otežava pojmiti ono tko čovjek jest, a u ovome slučaju tko je žena, služi da bi degradiralo ono istinski ljudsko.

Dostojanstvo je svakoga čovjeka intrinzično, univerzalno i ni pod kojim uvjetima ne može se oduzeti. Upravo u otkrivanju toga što ženu uistinu čini ženom u sveukupnosti njezina identiteta, počevši od biološke do duhovne konstitucije, na površinu će izvući ono veličanstveno i razotkriveno u poslanju žene, a što odražava pogled na njezino dostojanstvo.

Tako udruga Svjetski savez mladih Hrvatska organizira događanje pod nazivom ''Dijalog o ljudskom dostojanstvu: Dostojanstvo žene u postmodernom dobu'' za mlade od 18 do 30 godina koje će se održati u petak, 26. travnja u 20 sati u Caffe baru Mind
(Ul. S. Radića 26, Osijek).

Na događanju govorit će Andreja Križmarić i Josip Matezović.

Svjetski savez mladih Hrvatska neprofitna je organizacija koja okuplja mlade različitih interesnih područja u dobi od 18 do 30 godina. SSMH je velika zajednica prijatelja koji se trude živjeti iskustvo ljudskog dostojanstva te to iskustvo donijeti društvu kroz aktivnu zauzetost za dobro druge osobe.

SSMH želi stvoriti poticajno okruženje za cjeloviti razvoj ljudske osobe i stvarati sadržaje koji će omogućiti formaciju mladih u intelektualnom, psihološkom, društvenom i duhovnom aspektu te ih osposobiti za preuzimanje odgovornosti za dobro zajednice i izgradnju civilizacije u skladu s temeljnim ljudskim vrijednostima.

U središtu je njihova djelovanja promicanje i zaštita ljudskih prava temeljenih na neotuđivom ljudskom dostojanstvu putem brojnih edukativnih i kulturnih projekata te zagovaračkih aktivnosti na području Zagreba, Osijeka i Splita.


Izdvojeno

Reci što misliš!