Događanja / Ostala

24. do 26. travnja

Održava se Kongres studenata prava s temom ''Interdisciplinarnost prava''

Održava se Kongres studenata prava s temom ''Interdisciplinarnost prava''
PR

Zamišljen je kao oblik studentske participacije u oblikovanju i nadopunjavanju stečenoga na području koja nisu toliko zastupljena u izvedbenom planu fakulteta

KOPF je osnovan od strane Studentskog zbora Pravnog fakulteta Osijek. Zamisao je bila da to bude jedinstveni naziv za Kongres te je to postala tradicija koju žele nastaviti dugi niz godina.

Ove godine, članovi SZ-a organiziraju peti po redu Kongres studenata prava koji će se održati od 24. do 26. travnja od 10 sati. Ovogodišnja tema jest "Interdisciplinarnost prava".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Priznati stručnjaci, kako iz pravnog, tako i iz ostalih područja koji imaju veze s pravom kroz tri će dana sudionicima Kongresa predstaviti svoje teme. Projekt je od posebne važnosti za Pravni fakultet, ali i za Sveučilište u cjelini. Zamišljen je kao oblik studentske participacije u oblikovanju i nadopunjavanju stečenoga na području koja nisu toliko toliko zastupljena u izvedbenom planu fakulteta. Svake godine gostuju im studenti iz različitih gradova Hrvatske, ali i studenti iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Kongres je tradicionalno raspoređen kroz tri dana. Svaki kongresni dan ima vlastitu tematiku u okviru glavne teme, a objedinjeni zajedno čine zaokruženu cjelinu. Na Kongresu pravo sudjelovanja, osim studenata Pravnog fakulteta, imaju i ostali studenti zainteresirani za predviđenu temu. Broj studenata je ipak ograničen na, najčešće, njih stotinjak. Pri organizaciji Kongresa od velike pomoći bili su im različiti sponzori bez kojih Kongres ne bi dosegao visoku razinu ozbiljnosti i učinkovitosti.


Izdvojeno

Reci što misliš!