Događanja / Ostala

14. travnja

Lug: Kuhanje čorbe u ćupu i sljubljivanje vina u Kući Biljkinog oca

Lug: Kuhanje čorbe u ćupu i sljubljivanje vina u Kući Biljkinog oca
PR

Skuhana čorba bit će ponuđena javno u 16 sati u dvorištu Kuće biljkinog oca za sve zainteresirane po pet eura, uz ponudu vina za degustaciju po dva eura

U nedjelju, 14. travnja za sve ljubitelje vina, prirode i kuhanja organizira se radionica sa specijalistom regenerativnog turizma Markom Horvatom i sommelierom Damirom Zrnom.

S ciljem ponovnog izvlačenja zaboravljenog načina spremanja starih tradicijskih recepata, ovom se radionicom želi potaknuti mlade i sve voljne probati nešto novo, a staro i jednostavno. Naučite kuhati za društvo, obitelj ili restoran. Ovoga puta je riječ o  Muzeju u Ćupu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Događaj započinje u 11 sati kada će pojedinci zainteresirani za kuhanje čorbe vani u ćupu na živoj vatri dobiti stručne upute voditelja radionice kuhanja Marka Horvata. Za detaljni poticaj događaj će popratiti domaća zakuska za kuhare naučnike, gdje će dobiti i umijeće sljubljivanja hrane i vina za što je zadužen poznati sommelier Damir Zrno.

Skuhana čorba bit će ponuđena javno u 16 sati u dvorištu Kuće Biljkinog oca za sve zainteresirane po pet eura, uz ponudu vina za degustaciju po dva eura te ostalih popratnih sadržaja za male i velike.

Sve upite i rezervacije možete poslati na mail [email protected] ili na mobitel 0995715055 u popodnevnim satima. Cijena je radionice kuhanja 35, dok je najava sudjelovanja u last minute (subota) 45 eura. 

Ovim događajem žele najaviti i daljnje sudjelovanje u ruralnim destinacijama s lokalnim vinima i baštinskom kuhinjom.

Pozivaju, stoga, sve vinare, opg-e s ponudama i lokalne ponuditelje ruralnog smještaja, kao i dionike aktivnog odmora (konjičke klubove, sportske, umjetničke i kulturne ruralne udruge) da im se jave kako bi se povezali lokalno i zajedno stvarali priču kroz ponudu i doživljaj.


Izdvojeno

Reci što misliš!