Događanja / Ostala

21. listopada

Udruga Kreaktiva organizira projekt "Osijek SOUP'' u Caffe baru Peppermint

Udruga Kreaktiva organizira projekt

Na događaju se prikupljaju dobrovoljne donacije koje se u punom iznosu dodjeljuju ideji za koju posjetitelji odluče da je najbolja

U subotu, 21. listopada od 18 sati u Caffe Baru Peppermint, Udruga za razvoj zajednice KREAKTIVA provodi projekt pod nazivom "Osijek SOUP''. Projekt financira Europska Unija kroz program Erasmus+.

Osijek SOUP prvi je događaj ovakve vrste na našem području. Prvi puta održan je 2010. godine u predgrađu Detroita kao večera koja promiče demokraciju i crowdfunding s ciljem unaprjeđenja života i umrežavanja stanovništva u malim lokalnim sredinama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na događaju se prikupljaju dobrovoljne donacije koje se u punom iznosu dodjeljuju ideji za koju posjetitelji odluče da je najbolja. Do danas održano je preko 300 SOUP događaja diljem cijelog svijeta.

Zašto SOUP - Juha? Što više začina stavimo u juhu ona je ukusnija i zanimljivija, zar ne? Upravo to organizatori žele postići sa sudionicima svoje "juhe". Žele okupiti sve - i stare i mlade, aktivne i pasivne, doktore i zidare. Tako ovaj događaj postaje jedna mala zajednica koja njeguje ideje iz svih područja društva.

''Osjećamo manjak inicijativa koje će pružiti priliku kreativnim ljudima da se izraze i zato smo se odlučili pokrenuti Osijek SOUP. Želimo stvoriti platformu koja će omogućiti ideatorima, umjetnicima i pokretačima promjena prostor za diskusiju i dijeljenje ideja'', poručuju organizatori.

Svatko može izložiti svoju ideju/projekt/inicijativu na Osijek SOUP-u, a sve što je potrebno je ispuniti prijavnicu. Nakon što su ideje izložene, uživamo u finoj juhici i diskutiramo o idejama, a zatim izglasavamo najbolju ideju koja će osvojiti sav novac prikupljen na vratima.

Sudjelovanje je potpuno besplatno, ali na ulazu skupljamo dobrovoljne donacije koje idu za ideju s najviše glasova!


Izdvojeno

Reci što misliš!