Događanja / Istaknuta

27. travnja

Edukativnom šetnjom ''Osječki divovi'' predstavit će se najstarija drveća u gradu na Dravi

Edukativnom šetnjom ''Osječki divovi'' predstavit će se najstarija drveća u gradu na Dravi
Ivica Benić/SiB.hr

U sklopu događanja obići će se nekoliko divova koji su odoljeli zubu vremena, pa nas i dalje uveseljavaju svojom impozantnom pojavom

Ako vas zanima koje osječko stablo potječe s početka 19. stoljeća i ostatak je nekadašnjeg Generalskog vrta, ako želite otkriti koje područje Osijeka nosi titulu najvećeg parkovnog kompleksa gdje se krije mnoštvo divovskih stabala i jedan od najljepših drvoreda te koje je stablo živjelo u doba Napoleona i preživjelo oba svjetska rata, pridružite se Udruzi PLANTaža u edukativnoj šetnji kroz naš prekrasan i sunčani Osijek u subotu, 27. travnja od 18 sati.

Navedenu edukativnu šetnju vodit će članice i članovi spomenute udruge, odnosno stručnjaci iz područja zaštite prirode i okoliša.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U sklopu događanja obići će se nekoliko divova koji su odoljeli zubu vremena, pa nas i dalje uveseljavaju svojom impozantnom pojavom. Jedno je od njih najpoznatije stablo u Osijeku zbog kojega se radujemo svakoj jeseni.

Naravno, riječ je o ginku pokraj kojega će započeti edukativna tura.

Prvo je njezino izdanje u potpunosti besplatno i prijava dolaska nije potrebna. Važno je samo doći točno na vrijeme kako bi edukativna šetnja počela u planirano vrijeme.


Izdvojeno

Reci što misliš!