Događanja / Istaknuta

13. travnja

Udruga Korijeni pustare organizira rekreativno-edukativnu biciklijadu do Antunovca

Udruga Korijeni pustare organizira rekreativno-edukativnu biciklijadu do Antunovca
Damir Špehar/PIXSELL

Početak je u devet sati u Osijeku ispred murala posvećenog Pustarama u Trpimirovoj ulici preko puta benzinske crpke Crodux, nakon što se snimi ''milenijska'' fotografija prije polaska

Udruga Korijeni pustare u suorganizaciji s GSSR ''Sport za sve'' Osijek i uz pokroviteljstvo Općine Antunovac, u spomen na nestale pustare organizira 10. rekreativno-edukativnu biciklijadu pod nazivom ''Tragom pustara''.

Početak je u devet sati u Osijeku ispred murala posvećenog Pustarama u Trpimirovoj ulici preko puta benzinske crpke Crodux, nakon što se snimi ''milenijska'' fotografija prije polaska.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pravac je kretanja sljedeći: Osijek ispred murala PUSTARE – Gacka ulica – Vinkovačka cesta – Brijest – Josipin Dvor – Antunovac – Ivanovac – ostaci utvrde Kolođvar i povratak u Antunovac – Salaš pozicija Pustaraški ćošak.

Cilj je Salaš na križanju Školske i Kolodvorske ulice (budući Pustaraški ćošak). Dolazak je predviđen između 12,30 i 13 sati.

Programom je predviđena lagana vožnja, uz zaustavljanje na mjestima bivših pustara te kratku priču o svakoj od njih. Organizatori su pripremili besplatan grah za sve sudionike i okrjepu.


Izdvojeno

Reci što misliš!