Događanja / Istaknuta

13. travnja

Livada kod ZOO-a: 1. Dadathlon utrka za očeve i djecu

Livada kod ZOO-a: 1. Dadathlon utrka za očeve i djecu
Screenshot/Youtube

Dadathlon je sportsko natjecanje koje se satoji od tri sportske discipline (trčanje, bicikliranje i planinarenje), a u prvom je redu namijenjeno tatama i djeci radi njihovog međusobnog povezivanja

Dadathlon utrka održat će se po prvi put u Osijeku u subotu, 13. travnja poslije utrka za djecu na OFPM-u.

Dadathlon će se održati kao zasebna utrka trčanja u kojoj nije važna brzina, već povezivanje i zabava te koja ima za cilj privući mnoge roditelje (pogotovo tate) da se zajedno sa svojom djecom priključe utrci.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zanimljivo je oko utrke to što dijete ne mora ići u vrtić kako bi došlo s tatom, već može doći dijete od 40 godina s tatom od 70. Dobna granica ne postoji.

Dadathlon je sportsko natjecanje koje se satoji od tri sportske discipline (trčanje, bicikliranje i planinarenje), a u prvom je redu namijenjeno tatama i djeci radi njihovog međusobnog povezivanja i stvaranja uspomena za cijeli život kroz sport i zabavu.

Prve je godine pokrenut 2021. u virtualnoj izvedbi na koju se prijavilo 480 tata iz 26 zemalja svijeta. Nakon toga, uslijedile su brojne utrke uživo diljem Europe (Hrvatskoj, Švedskoj, Bugarskoj i Nizozemskoj) na kojima je do sada sve zajedno sudjelovalo preko tri tisuće tata i djece.

Vrijeme je utrke 18,30 sati (moguće pomicanje starta ranije u slučaju kiše), a mjesto livada kod ZOO-a. Prijava na poveznici je besplatna.


Izdvojeno

Reci što misliš!