Događanja / Istaknuta

13. travnja

Barcelona pub: Panel rasprava ''Jesu li feministkinje zaista brkate''

Barcelona pub: Panel rasprava ''Jesu li feministkinje zaista brkate''
Barcelona Pub/FACEBOOK

Neformalni oblik i okruženje ove panel rasprave daje priliku svima s nedoumicama o ovoj temi da dođu, postave pitanja i iznesu svoj stav

Udruga za ženska ljudska prava i razvoj demokracije Adela najavljuje svoje prvo paneliranje na temu ''Jesu li feministkinje zaista brkate''. Paneliranje će se održati u subotu, 13. travnja u 17 sati u Barcelona pubu u Osijeku.

Panelistice Kristina Peternai Andrić s Filozofskog fakulteta u Osijeku, Dorotea Šušak iz Centra za ženske studije iz Zagreba te Ana Rajković Pejić iz Udruge Adela pokušat će (i uspjeti) razbiti mitove vezane uz feminizam i feminističko djelovanje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Panelistice će govoriti zašto su neke žene tijekom povijesti bile na ''pogrešnoj strani normalnosti'', zašto se i danas često riječi ''feminizam'' i ''feministkinja'' izgovaraju s negativnim prizvukom, koji je teret nametnut borkinjama za prava žena te zašto je i danas potreban feminizam.

Neformalni oblik i okruženje ove panel rasprave daje priliku svima s nedoumicama o ovoj temi da dođu, postave pitanja i iznesu svoj stav.


Izdvojeno

Reci što misliš!