Događanja / Istaknuta

8. do 14. travnja

Najzanimljivija događanja ovaj tjedan: Stand-up Ivana Šarića, predstava Sandre Silađev, koncert Zabranjenog pušenja...

Najzanimljivija događanja ovaj tjedan: Stand-up Ivana Šarića, predstava Sandre Silađev, koncert Zabranjenog pušenja...
PIXSELL/PR

Iako predstojeći tjedan ne obiluje manifestacijama, one koje će se održati u gradu na Dravi značajne su cjelokupnoj društvenoj zajednici te iznimno popularne ne samo u Slavoniji, nego i šire

Predstojeći tjedan ne donosi mnogo manifestacija u gradu na Dravi, ali zato su sve one koje će se održati iznimno značajne i popularne.

Već sutra započinjemo s jakim događanjem, a to je rasprodani stand-up nastup poznatog nacionalnog komičara Ivana Šarića koji će nastupiti u osječkom kinu Urania s početkom u 19 sati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ivan već gotovo dvadeset godina izvodi samostalne autorske predstave po Hrvatskoj i regiji u trajanju od sat i pol do dva sata, ne koristeći nikakve vanjske scenske ili audio efekte – na sceni su samo on i mikrofon. Također, pripadnik je novog vala stand-up komičara, oduševljavajući publiku verzijom britkog britanskog humora Monty Pythona i Eddie Izzarda uklopljenog u svakodnevne situacije ljudi koji žive u Hrvatskoj, a posebice u Dalmaciji.

ivan šarić
8. travnja U Osijek dolazi legendarni stand-up komičar Ivan Šarić

Večer iza toga na istom će mjestu po drugi puta u svega nekoliko dana osječku publiku zabaviti popularna Sandra Silađev sa svojom komedijom ''Dejt''. Navedena autorska monodrama započet će u 19 sati.

U toj predstavi, Silađev se nalazi u ulozi srednjovječne gospođe i samohrane majke Olivere Živković koja je izašla na zakazani ljubavni sastanak, ali njezin se ''dejt'' nije pojavio. Zanimljivo je za spomenuti kako monodrama nije za maloljetne osobe jer se vulgarnost i prostačka retorika koriste kao instrumenti kojima se prikazuju dupli standardi nametnuti ženama, dok je sa sobom važno ponijeti dobro raspoloženje.

5. i 9. travnja Legendarna Sandra Silađev ponovno dolazi u kino Urania s komedijom ''Dejt''

Četvrtak je rezerviran za koncert pod nazivom ''Pajin spomenar'' kojim će se proslaviti 70 godina djelovanja Slavonskog tamburaškog društva Paje Kolarića. Glazbena će se manifestacija upriličiti u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku s početkom u 19,30 sati, a na njoj će prigodno nastupiti veliki broj izvođača.

Naime, STD Paje Kolarića najstarije je tamburaško društvo u Hrvatskoj u kojemu kontinuirano djeluju brojni tamburaški orkestri. U njemu je odgojen niz generacija vrhunskih glazbenika koji već 70 godina ponosno sviraju našu tamburu te promiču vrijednosti tamburaške glazbene literature. Grad Osijek, kao kolijevka hrvatske tamburaške glazbe, svih je ovih godina Slavonsko tamburaško društvo Paje Kolarića podupirao kao amatersku kulturnu udrugu od posebnog interesa.

std pajo kolarić na koncertu
11. travnja STD Paje Kolarića obilježit će 70 godina postojanja koncertom ''Pajin spomenar''

Vikend će započeti okruglim stolom naziva ''Žitarice bez glutena – put od proizvodnje do svakodnevnog života'' koji će se održati u petak u 17 sati u vijećnici PTF-a, i to u okviru Mjeseca žitarica.

Kako se celijakičari nose s izazovima bezglutenske prehrane te koliko im svi mi možemo pomoći u tome otkrit će nam dipl. ing. biol. Ida Čarnohorski, potpredsjednica zagrebačke udruge ''CeliVita – Život s celijakijom''. Sve medicinske segmente poremećaja povezanih s glutenom objasnit će Vlatka Konjik, dr. med. Kliničkog bolničkog centra Osijek. Iskustva i izazove proizvodnje proizvoda bez glutena predstavit će nam Ines Kurečić, spec. nutr. i tehnologinja varaždinske tvrtke ''Ekos Cakes''.

žitarice
12. travnja Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek: Okrugli stol ''Žitarice bez glutena''

Istoga dana s početkom u 20 sati u klubu Epic upriličit će se Proljetni punk uz Ermanose, De Limanose i ostale 'punkose'.

Pridružite im se u slavljenju proljeća koje čini Osijek najljepšim gradom na svijetu, dok punk glazba odjekuje ulicama i šalje snažne poruke. U vremenima 'šunda', organizatori manifestacije najavljuju kako će nas ta večer podsjetiti na to da postoje glazbenici koji neumorno šalju svoju poruku, noseći energiju i ritam koji nas pokreću i potiču na razmišljanje.

12. travnja Klub Epic: Proljetni punk uz Ermanose, De Limanose i ostale punkose

Sličnu će stvar učiniti i kultna bosanskohercegovačka rock skupina Zabranjeno pušenje, i to koncertom koji će održati u subotu u Dvorani Zrinjevac u 20,30 sati.

Bez obzira na to što su se okupili početkom osamdesetih, navedena grupa ne gubi ni popularnost, ni publiku, dokazavši kako im inspiracije za njihove duhovite pjesme ne nedostaje. Stoga je ovo idealna prilika da dođete uživati u kvalitetnom rocku i dobroj atmosferi.

Zabranjeno Pušenje u Osijeku
13. travnja Zabranjeno pušenje dolazi u Osijek

Odazovite se i vi pokojem događanju od navedenih, a putem poveznice pratite i ostale manifestacije koje nismo spomenuli te uživajte u brojnim zanimljivim sadržajima iz ponude naše Slavonije i Baranje.

Najave događanja za koja znate da se održavaju, a da ih nismo objavili, možete slati na [email protected].


Izdvojeno

Reci što misliš!