Događanja / Istaknuta

1. do 7. travnja

Najzanimljivija događanja ovaj tjedan: Dobro World Cup, FeelGood Weekend, radionice za djecu...

Najzanimljivija događanja ovaj tjedan: Dobro World Cup, FeelGood Weekend, radionice za djecu...
PIXSELL

Svjetski gimnastički kup, najpozitivniji vikend u Osijeku, dječje radionice u okviru školskih praznika i brojne predstave samo su neke od manifestacija koje nas očekuju u predstojećem tjednu

Nakon uskrsnih blagdana, početak travnja donosi nam mnoštvo zanimljivih i, prije svega, kulturnih manifestacija za pripadnike svih generacija.

Budući da traju školski praznici, u Osijeku se organiziraju brojna događanja kako bi naši najmlađi korisno upotpunili svoje slobodno vrijeme. Tako se od utorka do petka u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek održavaju ''Proljetni praznici za školarce'' koji obuhvaćaju STEM radionice za djecu od 12 do 18 godina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na istoj će se lokaciji i u istom vremenu upriličiti radionice 3D printanja za osnovnoškolce i srednjoškolce koji će na njima naučiti kako stvoriti vlastiti model i isprintati ga te kako izraditi edukativne materijale u Canvi.

GISKO, Osijek, secesija
2. do 5. travnja GISKO: Radionice 3D printanja za osnovnoškolce i srednjoškolce

Atraktivan program za osnovnoškolce donosi i Dom tehnike u kojemu je osmišljeno sveukupno osam STEM radionica pod nazivom 9. Proljeće u Domu tehnike.

Organizator je radionica Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka, u suradnji s udrugama tehničke kulture, dok je njihov cilj korisno provođenje slobodnog vremena tijekom školskih praznika i upoznavanje sa čarobnim svijetom tehnike.

dom tehnike
2. do 4. travnja 9. Proljeće u Domu tehnike - brojne radionice i ove godine

S dječjih radionica prelazimo na veliku sportsku manifestaciju naziva Dobro World Cup koja će se održati od četvrtka do nedjelje u osječkom Gradskom vrtu.

Riječ je o 15. izdanju jednog od najvećih svjetskih gimnastičkih turnira koji će okupiti brojne sportske zvijezde, među kojima su Tin SrbićFilip UdeMarko JovičićTina ZelčićMarko SambolecSara ŠulekićSofia Mešter, Tijana Korent i Aurel Benović.

Velika manifestacija Osijek sprema gimnastički spektakl za 15. rođendan Svjetskog kupa

U sklopu spomenutog natjecanja, u Parku kralja Petra Krešimira IV. ispred Sokol Centra u petak i subotu upriličit će se najpozitivniji i već tradicionalni osječki festival FeelGood Weekend.

Uz bogati program, navedeno događanje svim posjetiteljima garantira nezaboravnu zabavu kroz dobro raspoloženje, najukusnije zalogaje i ritam muzike za ples.

Nika Turković i Band Nikše Bratoša nastupili na FeelGood Weekendu
5. i 6. travnja Stiže nam još jedno izdanje FeelGood Weekenda

Vraćamo se na četvrtak koji će također obilježiti važna kulturna manifestacija, a to je nova predstava kazališta Planet Art pod nazivom "Ljubavna pisma" koja će se upriličiti u kinu Urania s početkom u 19 sati.

Spomenuta melodrama A. R. Gurneya najizvođenija je kazališna ljubavna priča na svijetu, nominirana i za prestižnu Pulitzerovu nagradu za dramu. Taj će vam bezvremenski klasik svojom toplinom, uz obilje životnog humora, izmamiti i poneku suzu, kao i sjećanje na velike skrivene ljubavi koje svatko od nas nosi u sebi.

4. travnja Kino Urania: Svjetska melodrama "Ljubavna pisma" kazališta Planet Art

Iste večeri u Mjesnom odboru Knez Domagoj i Studentskom centru započinju besplatne radionice karipskih plesova za studente i srednjoškolce.

Projekt čije je ime ''Prvi plesni korak 2024.'' održavat će se svakoga četvrtka kroz dva mjeseca, a nastao je u suradnji s Plesnim klubom Bolero, Gradom Osijekom i Osječko-baranjskom županijom.

4. travnja PK Bolero: Besplatne plesne radionice karipskih plesova za studente i srednjoškolce

Još jedna predstava, ali ovoga puta dječja odigrat će se u petak u 18 sati u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića. U pitanju je poznata opera ''Šumska kraljica'' Franje Štefanovića koja predstavlja plemenitu priču iz narodne tradicije sa sedam prizora.

Upravo zahvaljujući takvim djelima, djeca se od malih nogu potiču na to da upoznaju i zavole operu te da u njoj prepoznaju vrijedno umjetničko djelo. "Šumska kraljica" jedinstven je primjer opere za djecu u svijetu jer su njezini izvođači isključivo djeca te je skroz prilagođena tome da ju i ona mogu izvesti i razumjeti.

5. travnja Dječja opera ''Šumska kraljica'' ponovno stiže u Osijek

U kino Urania iste večeri, ali sat vremena kasnije dolazi popularna Sandra Silađev sa svojom autorskom melodramom pod nazivom ''Dejt''.

U navedenoj predstavi, Silađev se nalazi u ulozi srednjovječne gospođe i samohrane majke Olivere Živković koja je izašla na zakazani ljubavni sastanak, ali njezin se ''dejt'' nije pojavio. Zanimljivo je za spomenuti kako monodrama nije za maloljetne osobe jer se vulgarnost i prostačka retorika koriste kao instrumenti kojima se prikazuju dupli standardi nametnuti ženama, dok je sa sobom važno ponijeti dobro raspoloženje.

5. i 9. travnja Legendarna Sandra Silađev ponovno dolazi u kino Urania s komedijom ''Dejt''

Osim već spomenutih događanja, subota je rezervirana za novu gOSbu u Tvrđi – gastro manifestaciju u formatu fun-dining pop up-a.

U novom će njezinom izdanju kuhati Tihomir Krklec – Afrika (Masterchef 2022) i Marko Domgjoni – Trut (Hook & Cook i Hangry Taco). Pored hrane i pića, u ponudi će biti i off the map vina iz Slavonije i Baranje u režiji poznate osječke ugostiteljice i (uskoro) sommelierke Dee Dumančić (Caffe bar Trica).

6. travnja Kreativni kolektiv Golo oko organizira novu gOSbu u Tvrđi

Istoga će se dana u prijepodnevnim satima upriličiti sajam Posh Store Udruge Pobjede na kojemu će se prikupljati prihodi za kerovce u Azilu.

Njegova će ponuda obuhvatiti odjeću, knjige, nakit i promotivne materijale Udruge iz koje poručuju kako će vas počastiti i kavom kako biste imali energije za "vrpanje".

posh store sajam
6. travnja, 4. svibnja i 1. lipnja Udruga Pobjede organizira tri sajma ''Posh Store'' tijekom proljeća

Odazovite se i vi pokojem događanju od navedenih, a putem poveznice pratite i ostale manifestacije koje nismo spomenuli te uživajte u brojnim zanimljivim sadržajima iz ponude naše Slavonije i Baranje.

Najave događanja za koja znate da se održavaju, a da ih nismo objavili, možete slati na [email protected].


Izdvojeno

Reci što misliš!