Za nedjeljni ručak predlažemo vam kombinaciju sastojaka poput avokada, rajčice, jagoda, banana i neizostavne pohane piletine s krumpirom kao glavnim jelom
Već smo dobrano zagazili u proljeće, pa izrazito topli dani za ovo doba godine sa sobom donose i razne sezonske namirnice od kojih se mogu pripraviti kvalitetni i zdravi obroci.
Međutim, nakon uskrsnih blagdana, vrijeme je za ponešto laganiji nedjeljni ručak čiji recept donosimo u nastavku.
Predjelo: Sendviči s avokadom
Iako se naizgled čini neobičnom kombinacijom, ovo će vam predjelo osvježiti organizam, a i skratiti vrijeme za spravljanje glavnog jela i deserta budući da ćete za njegovu pripremu trebati izdvojiti svega nekoliko minuta.
Sastojci su koji će vam biti potrebni kruh baguette, dva avokada, jedan ili dva
crvena luka, tri češnja
češnjaka, dvije
rajčice, peršin, limunov sok, sol i papar.
Kruh narežite na tanke šnite i prepržite na
maslacu sve dok ne dobije zlatno smeđu boju. Unutrašnjost avokada sameljite i u dobivenu smjesu dodajte sitno isjeckani luk, češnjak, rajčicu i peršin koje ćete potom dobro promiješati.
Smjesu posipajte limunovim sokom te začinite solju i paprom, a nakon toga ju namažite na kruh i uživajte u slasnom predjelu s originalnim receptom na poveznici.
FOTO: Screenshot/Youtube
Glavno jelo: Pohana piletina s krumpirom
Provjereno dobro, a istovremeno lagano, ukusno i jednostavno jelo za pripremu pohana je
piletina.
Šnicle, krilca, batkovi, fileti ili leđa – izaberite piletinu koju najviše volite jesti, operite ju i posolite. U posebne posude pripremite brašno, mrvice i jaja, ovisno o količini mesa. Piletinu utrljajte u brašno, potom u jaja, a zatim u mrvice.
Meso pecite na tavi ili u pećnici 30 do 45 minuta, nakon čega ga poslužite uz pomfrit ili pečeni, restani ili pire krumpir te salatu.
FOTO: Screenshot/Youtube
Desert: Kolač od jagoda i banana
Nakon sendviča i pohane piletine, brzinski recept za pravu proljetnu poslasticu koji predlažemo za ovu nedjelju obuhvaća svega četiri sastojka – kremu od vrhnja s 33 % masti za kolače, kondenzirano
mlijeko,
banane te jagode
koje su taman stigle na osječke tržnice.
Kremu koju ste prethodno razmutili dodajte u kondenzirano mlijeko te mutite smjesu sve dok ne nastanu čvrsti vrhovi. Oguljenu bananu i jagode narežite na tanke ploške, izmiksajte ih u blenderu te dodajte u dobivenu smjesu od vrhnja i mlijeka i sve skupa promiješajte.
Smjesu ravnomjerno raspodijelite po tepsiji, poredajte na nju jagode i ohladite na pet sati. Nakon toga, kolač će izgledati poput sladoleda koji ćete moći staviti u čašu i tako pojesti.
FOTO: Screenshot/Youtube
Uživajte u ovom bogatom slavonskom nedjeljnom ručku!