Novi kulinarski recept

Ideja za nedjeljni ručak br. 4: Sendviči s avokadom, pohana piletina i brzinski kolač s jagodom i bananom

Pixabay/Ilustracija

Za nedjeljni ručak predlažemo vam kombinaciju sastojaka poput avokada, rajčice, jagoda, banana i neizostavne pohane piletine s krumpirom kao glavnim jelom

Već smo dobrano zagazili u proljeće, pa izrazito topli dani za ovo doba godine sa sobom donose i razne sezonske namirnice od kojih se mogu pripraviti kvalitetni i zdravi obroci.

Međutim, nakon uskrsnih blagdana, vrijeme je za ponešto laganiji nedjeljni ručak čiji recept donosimo u nastavku.

Predjelo: Sendviči s avokadom

Iako se naizgled čini neobičnom kombinacijom, ovo će vam predjelo osvježiti organizam, a i skratiti vrijeme za spravljanje glavnog jela i deserta budući da ćete za njegovu pripremu trebati izdvojiti svega nekoliko minuta.

Sastojci su koji će vam biti potrebni kruh baguette, dva avokada, jedan ili dva
crvena luka
, tri češnja
češnjaka
, dvije
rajčice
, peršin, limunov sok, sol i papar.

Kruh narežite na tanke šnite i prepržite na
maslacu
sve dok ne dobije zlatno smeđu boju. Unutrašnjost avokada sameljite i u dobivenu smjesu dodajte sitno isjeckani luk, češnjak, rajčicu i peršin koje ćete potom dobro promiješati.

Smjesu posipajte limunovim sokom te začinite solju i paprom, a nakon toga ju namažite na kruh i uživajte u slasnom predjelu s originalnim receptom na poveznici.

FOTO: Screenshot/Youtube

Glavno jelo: Pohana piletina s krumpirom

Provjereno dobro, a istovremeno lagano, ukusno i jednostavno jelo za pripremu pohana je
piletina
.

Šnicle, krilca, batkovi, fileti ili leđa – izaberite piletinu koju najviše volite jesti, operite ju i posolite. U posebne posude pripremite brašno, mrvice i jaja, ovisno o količini mesa. Piletinu utrljajte u brašno, potom u jaja, a zatim u mrvice.

Meso pecite na tavi ili u pećnici 30 do 45 minuta, nakon čega ga poslužite uz pomfrit ili pečeni, restani ili pire krumpir te salatu.

FOTO: Screenshot/Youtube

Desert: Kolač od jagoda i banana

Nakon sendviča i pohane piletine, brzinski recept za pravu proljetnu poslasticu koji predlažemo za ovu nedjelju obuhvaća svega četiri sastojka – kremu od vrhnja s 33 % masti za kolače, kondenzirano
mlijeko
,
banane
 te jagode 
koje su taman stigle na osječke tržnice
.

Kremu koju ste prethodno razmutili dodajte u kondenzirano mlijeko te mutite smjesu sve dok ne nastanu čvrsti vrhovi. Oguljenu bananu i jagode narežite na tanke ploške, izmiksajte ih u blenderu te dodajte u dobivenu smjesu od vrhnja i mlijeka i sve skupa promiješajte.

>> Ideja za nedjeljni ručak br. 1: Slavonska češnjovka, junetina i štrudla s jabukama

>> Ideja za nedjeljni ručak br. 2: Salata od celera, svinjski odrezak s krumpirom i čokoladni kolač

>> Ideja za nedjeljni ručak br. 3: Šunka s krem sirom, puretina s mlincima i raffaelo s jagodama

Smjesu ravnomjerno raspodijelite po tepsiji, poredajte na nju jagode i ohladite na pet sati. Nakon toga, kolač će izgledati poput sladoleda koji ćete moći staviti u čašu i tako pojesti.

FOTO: Screenshot/Youtube

Uživajte u ovom bogatom slavonskom nedjeljnom ručku!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari