Vijesti / Regija

brza reakcija policije i dorh

Zbog napada na maloljetnike, Vukovarcima višegodišnje kazne zatvora

Zbog napada na maloljetnike, Vukovarcima višegodišnje kazne zatvora
Emica Elveđi/PIXSELL

Državno odvjetništvo izvijestilo je kako je okončano suđenje grupi koja je napala maloljetnike

Na Općinskom sudu u Vukovaru je 2. srpnja 2024., zaključena rasprava i objavljena prvostupanjska presuda povodom optužnice državnog odvjetništva podignute 25. ožujka 2024., pred optužnim vijećem za mladež navedenog suda, vezano za fizički napad na djecu 6. siječnja 2024. u Vukovaru.

Podsjetimo, na pravoslavni Božić došlo je do napada na grupu maloljetnika pri čemu su isti pretučeni, a napad se povezivao i s navijačkom skupinom BBB. U Vukovaru je pak zbog toga organiziran i prosvjedni skup, a policija i državno odvjetništvo brzo su reagirali i priveli osumljičene.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Navedenom presudom svi su okrivljenici proglašeni krivima za sva kaznena djela za koja su optuženi: prvookrivljenik (2000.) je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri godine i četiri mjeseca; drugookrivljenik (1999.) je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od  tri godine i četiri mjeseca; trećeokrivljenik (1998.) je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine; četvrtookrivljeniku (2003.) je izrečena djelomična uvjetna osuda na način da neuvjetovani dio kazne iznosi šest mjeseci, a uvjetovani dio osam mjeseci, s rokom kušnje od četiri godine, dok je petookrivljenik (2004.) osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine te mu je potom izrečena uvjetna osuda s trajanjem roka kušnje od tri godine", stoji u priopćenju DORH.

NK Osijek - GNK Dinamo 2:3
dvije strane medalje Vukovarski BBB: "Zašto roditelji prešućuju određene detalje?"
PROGOVORILI ZA RTL Roditelji pretučenih Vukovaraca: "Naša djeca nisu stradala samo zbog ekavice"

Dodaju kako će državno odvjetništvo, po zaprimanju pisanog otpravka presude i njezine analize, odlučiti o potrebi podnošenja žalbe.


Izdvojeno

Reci što misliš!