Vijesti / Regija

vlakom na more

Kreću noćni vlakovi iz Osijeka za Split: Putovanje traje gotovo 14 sati

Kreću noćni vlakovi iz Osijeka za Split: Putovanje traje gotovo 14 sati
Davor Javorović/PIXSELL

Putnici koji putuju noćnim vlakovima mogu kupiti kartu za vagon za spavanje, vagon s ležajima i vagon sa sjedalima, uz mogući prijevoz bicikla

Hrvatske željeznice obavještavaju putnike kako sutra (subota, 29. lipnja) kreću voziti noćni sezonski vlakovi koji povezuju kontinentalnu Hrvatsku s Dalmacijom.

Vlak iz Osijeka kreće u 19.48, a dolazak u Split u 9.21. Povratno, iz Splita polazak je u 22.23, u Osijeku je u 12.04.

Polazak vlaka iz Vukovara je u 16.57, u Vinkovcima je u 17.21, a u Splitu u 6.51. Povratno iz Splita kreće u 21.11, u Vinkovcima je u 10.53, a Vukovaru u 11.11.  Zbog radova na relaciji Vukovar - Vinkovci i obrnuto putnici će biti prevezeni autobusima. Može se putovati i prema Šibeniku, uz presjedanje u Perkoviću.

Cijene karata za vlakove prema obali snižene su za 40 %. Osnovna akcijska cijena u jednom smjeru je 22,56 eura. Putnici koji putuju noćnim vlakovima mogu kupiti kartu za vagon za spavanje, vagon s ležajima i vagon sa sjedalima, uz mogući prijevoz bicikla što se sve dodatno naplaćuje. Ako je putnik u vagonu za spavanje ili vagonu s ležajima, uz kartu se dodatno naplaćuje korištenje postelje ili ležaja. Svi putnici trebaju rezervirati mjesto, uključujući one koji imaju pravo na besplatan prijevoz.

poput munje Snimka "brzog" vlaka na relaciji Osijek - Split pravi je hit

Djeca i učenici te umirovljenici i osobe starije od 65 godina voze se besplatno, a redoviti studenti mogu po cijeni mjesečne karte (9,95 eura) neograničeno putovati vlakom u RH, po pilot-projektu povoljnijeg prijevoza.


Izdvojeno

Reci što misliš!