Vijesti / Regija

VREMENSKA PROGNOZA

DHMZ nam je za danas upalio narančasti meteoalarm zbog mogućih grmljavinskih nevremena

DHMZ nam je za danas upalio narančasti meteoalarm zbog mogućih grmljavinskih nevremena
Ivica Benić/SiB.hr

U Slavoniji, Baranji i Srijemu danas pljuskovi s grmljavinom, lokalno moguće i grmljavinsko nevrijeme i tuča

Pljuskovi i grmljavina kao posljedica vlagom bogatijeg i nestabilnijeg zraka koji povremeno pritječe nad naše krajeve. Sve to posljedica je ove visinske ciklone koja će se danas premještati preko naših krajeva, pa tako ujutro i prijepodne uz promjenjivu naoblaku mjestimična kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom, na zapadu zemlje češći i lokalno izraženiji.

I u Slavoniji, Baranji i Srijemu pljuskovi s grmljavinom, lokalno moguće i grmljavinsko nevrijeme i tuča. Uz slab do umjeren jugoistočnjak vruće, ponegdje i sparno - između 27 i 30 °C.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

DHMZ je za našu regiju za danas izdao narančasti meteoalarm. I to zbog grmljavinskog nevremena koje je moguće poslijepodne.

"Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu", upozorava DHMZ.

Narančasti meteoalarm označava da će vrijeme biti opasno.

Na kopnu još u četvrtak promjenjivo s pljuskovima, moguće praćenim grmljavinom, osobito na istoku. Od petka pretežno sunčano, ujutro moguće uz kratkotrajnu maglu uz obale rijeka i po kotlinama, a većinom poslijepodne uz tek pokoji sporadični pljusak. Vjetar uglavnom slab, u nedjelju prolazno umjeren jugozapadni, a temperatura postupno sve viša.


Izdvojeno

Reci što misliš!