Vijesti / Regija

suhopolje

Oduzeo prednost hitnoj pomoći koja je jurila s intervencije, svi završili u kanalu

Oduzeo prednost hitnoj pomoći koja je jurila s intervencije, svi završili u kanalu
DVD Suhopolje

Do prometne nesreće je došlo kada je 43-godišnji vozač osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka započeo radnju skretanja u lijevo, a da se nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu

U nedjelju, 16. lipnja 2024. godine oko 11,10 sati se u Ulici kralja Tomislava u Suhopolju dogodila prometna nesreća u kojoj je sudjelovalo specijalno vozilo hitne medicinske pomoći Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije, u kojoj su sva 4 sudionika te prometne nesreće lako ozlijeđena, izvještava virovitičko-podravska policija.

Do prometne nesreće je došlo kada je 43-godišnji vozač osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka započeo radnju skretanja u lijevo, a da se nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. U tom trenutku je radnju pretjecanja vozila kojim je upravljao već vršilo specijalno vozilo hitne medicinske pomoći na kojemu su u vrijeme obavljanja službenih zadaća bili uključeni svjetlosni znakovi, odnosno plave bljeskalice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od udara prednjeg dijela vozila hitne pomoći u zadnju lijevu bočnu stranu osobnog automobila na prometnoj traci namijenjenoj za kretanje vozila iz suprotnog smjera je došlo do slijetanja osobnog automobila u putni jarak i udara u metalnu dvorišnu ogradu, nakon čega je vozilo ostalo zaustavljeno dijelom na nogostupu, a dijelom na zelenoj površini. Nakon udarca je vozilo hitne pomoći nastavilo nekontrolirano kretanje i sletjelo u putni jarak, ostavši sustavljeno dijelom u putnom jarku, a dijelom na prometnoj traci.

U ovoj prometnoj nesreći su lako ozlijeđena oba vozača, te pacijent i liječnik koji su se u vozilu hitne pomoći prevozili u svojstvu putnika, zaključuje policija izvješće.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!