Vijesti / Regija

Mijenja se uprava

Ruski bogataš preuzeo je Zvečevo, a evo što to znači za tvrtku i što donose promjene

Ruski bogataš preuzeo je Zvečevo, a evo što to znači za tvrtku i što donose promjene
Ivica Galović/PIXSELL

Zdravko Alvir, bivši vlasnik Zvečeva, prodao je većinski udio Flexwayu u ožujku, ali kasnije je izvijestio da je dodatno kupio dionice

Biznismen Denis Štengelov s tvrtkom Flexway Adriatic preuzima većinski udio od 69,25 % dionica Zvečeva, iako je prvotno bilo najavljeno da će preuzeti 75,24 %. Flexway, čiji je osnivač kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, sada kontrolira većinu dionica, javlja pozega.eu.

Štengelov, koji posjeduje i prehrambenu kompaniju KDV u Rusiji te supermarkete u Rusiji, postaje većinski vlasnik Zvečeva. Unatoč tome, Štengelov je pod sankcijama Ukrajine zbog ruskih veza.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zdravko Alvir, bivši vlasnik Zvečeva, prodao je većinski udio Flexwayu u ožujku, ali kasnije je izvijestio da je dodatno kupio dionice. No, agencija za nadzor financijskih usluga stopirala je prodaju Zvečeva zbog nepoštivanja zakona.

zvečevo čokolade
Požeško Zvečevo Ruska kompanija kupila poznatu slavonsku prehrambenu tvrtku

Iako je nedavno došlo do promjena u upravi Zvečeva, danas se na Zagrebačkoj burzi njegovom dionicom trgovalo po cijeni od deset eura. Također, Zdravko Alvir prošli je tjedan podnio ostavku na dužnosti predsjednika uprave Zvečeva, a na njegovo je mjesto stavljen Hrvoje Alvir. Za člana Uprave izabran je Ilija Karamatić koji je i direktor tvrtke Flexway Adriatic osnovane lani u prosincu te menadžer ruske kompanije KDV grupa u vlasništvu Štengelova.


Izdvojeno

Reci što misliš!