Vijesti / Regija

Neovlaštena uporaba

U pretrazi kuće 38-godišnjeg Đakovčana pronađene dvije puške i 90 komada streljiva

U pretrazi kuće 38-godišnjeg Đakovčana pronađene dvije puške i 90 komada streljiva
Petar Glebov/PIXSELL

Policija poziva građane koji još uvijek čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivne tvari u svojim domovima da ih bez straha od sankcija prijave policiji

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja od strane policajaca Policijske postaje Đakovo, osnovana je sumnja da je 38-godišnjak počinio kazneno djelo "Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari".

Na temelju naloga Županijskog suda u Osijeku, izvršena je pretraga doma i drugih prostora, uključujući osobni automobil 38-godišnjaka s područja Đakova. Tijekom pretrage, pronađene su dvije puške i 90 komada streljiva različitog kalibra.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prijava protiv počinitelja podnijet će se nadležnom državnom odvjetništvu.

Iz PU osječko-baranjske žele podsjetiti građane na to da akcija "Manje oružja, manje tragedija" i dalje traje. Stoga pozivaju građane koji još uvijek čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivne tvari u svojim domovima da ih bez straha od sankcija prijave policiji. Mole ih da takva sredstva ne donose u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja.

O namjeri predaje oružja obavijestite policiju na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat će stručne i osposobljene policijske službenike u civilu koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja je vremenski neograničena, a dodatne informacije možete dobiti i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.


Izdvojeno

Reci što misliš!