Vijesti / Regija

modernizacija

Prva 22 Bradleya na remontu u Đuri Đakoviću

Prva 22 Bradleya na remontu u Đuri Đakoviću
Ivica Galović/PIXSELL

Prvih 22 od ukupno 89 Bradley vozila koja su u prosincu 2023. godine stigla u Hrvatsku, nalaze se u tvrtki Đuro Đaković na remontu čiji je cilj dovođenje u operativno ispravno stanje

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general-pukovnik Tihomir Kundid obišli su danas proizvodne pogone tvrtke Đuro Đaković Specijalna vozila u Slavonskom Brodu i borbena vozila pješaštva Bradley.

U Đuri Đakoviću na remontu su prva 22 od ukupno 89 Bradleya koji su u prosincu stigli u Hrvatsku. Nakon SAD-a, Libanona, Saudijske Arabije i Ukrajine, Hrvatska je peta zemlja čija će vojska biti opremljena tim vozilima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bradleyji prolaze kroz proces modernizacije u tvornici, tijekom kojeg će im biti integrirane najnovije verzije topa Bushmaster kalibra 25 mm, kao i druga oprema i naoružanje. 

Đuro Đaković - remont Bradleyja Fotogalerija

Ministar Anušić nakon obilaska pogona i razgovora s predstavnicima Đure Đakovića najavio je kako će do kraja godine Hrvatskoj vojsci biti isporučeno ukupno osam Bradleya te podsjetio na još neke projekte od strateške važnosti za OSRH.

“Posade se uvježbavaju za korištenje vozila Bradley jer kao što sam više puta isticao od početka mandata, sva tehnika koju imamo uzaludna je bez naših pripadnika Oružanih snaga. Ovo je, naime, samo jedan od segmenata od onoga što Vlada Republike Hrvatske i MORH čine za naše Oružane snage. Podsjećam kako nam ovaj mjesec stiže i prvih šest Rafala za Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, a nedavno je potpisan i ugovor o nabavi novih helikoptera Black Hawk. Time ćemo imati ukupno 12 helikoptera Black Hawk u našim OSRH”, rekao je ministar obrane i najavio daljnje planove modernizacije HV-a.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!