Vijesti / Regija

osuđen zbog silovanja

Predsjednik Milanović iznenada otkazao dolazak u Čepin kad je saznao kome ide u goste

Predsjednik Milanović iznenada otkazao dolazak u Čepin kad je saznao kome ide u goste
Screeenshot/YouTube

Predsjednik Milanović iznenada je otkazao posjet UHDDR-u Čepin

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske danas je trebao sudjelovati Zoran Milanović na obilježavanju godišnjice osnutka Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Čepin, no iznenada je otkazao svoj posjet.

"Uoči dolaska na događanje u Čepinu predsjednik Republike od nadležnih institucija dobio je informacije i podatke o organizatoru događanja koji mu ranije nisu bili poznati ni dostupni. Na temelju dobivenih i provjerenih informacija odlučio je otkazati svoj dolazak na spomenuto događanje", objasnili su ovu odluku s Pantovčaka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako doznaje Dnevnik.hr, razlog je informacija da je čelnik čepinskog ogranka UHDDR-a Dražen Bučević bio osuđen za silovanje. Bučević je 2009. godine osuđen na dvije godine zatvora jer je 2007. godine kolegicu natjerao da ga oralno zadovolji u prostorijama osječke komunalne tvrtke Unikom. Dopredsjednik Udruge rekao je ranije da je Bučević razočaran i ne želi davati izjave, ali naknadno se javio Dnevnik.hr-u.

''Ma neću ništa reći, mi smo udruga, a politika je Bože sačuvaj'', rekao je Bučević. ''Evo ovdje smo, dragovoljci se vesele, jedemo, pijemo, Bogu hvala. Tu smo da bismo se poklonili žrtvama, djeca igraju nogomet. Svi smo sretni'', komentirao je na prvu Bučević, a kad su ga novinari izvjestili da znaju razlog zašto ne dolazi rekao je:

''Muka mi je od svega što sam prošao, sve sam dao na međunarodni sud'', rekao je Bučević, koji je odležao godinu i pol u zatvoru.

''Jadno se osjećam, strašno! Neću više govoriti, nemam snage. Kunem vam se Bogom, a veliki sam vjernik, nemam snage'', završio je razgovor za Dnevnik.hr.


Izdvojeno

Reci što misliš!