Vijesti / Regija

ministar u dnevniku nove tv

Anušić: "Vojni rok trajat će tri mjeseca i bit će obvezan. Priziv savjesti i civilno služenje? Da, ali trajat će puno duže"

Anušić:
Screenshot/Dnevnik Nove TV

"Ročnici će u ta tri mjeseca naučiti sve što treba sadržavati temeljna vojna izobrazba, sve što vojska i Oružarne snage kao disciplina mogu naučiti osobu", rekao je ministar obrane

Ministar obrane i potpredsjednik Vlade Ivan Anušić gostovao je sinoć u Dnevniku Nove TV, gdje je među ostlaim temama, komentirao i ponovo uvođenje obveznog vojnog roka.

"U ovome se trenutku dovršava prijedlog o provođenju obveznog vojnog roka. Mogu reći da će vojni rok trajati tri mjeseca, da će biti obavezan, da će ostaviti mogućnost priziva savjesti koji je ustavna kategorija, i da će se svakako popularizirati poziv u vojsku", rekao je pa nastavio:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ročnici će u ta tri mjeseca naučiti sve što treba sadržavati temeljna vojna izobrazba, sve što vojska i Oružarne snage kao disciplina mogu naučiti osobu".

"Priziv savjeti i civilno služenje vojnoga roka - da, bit će  puno duže nego tri mjeseca, ići će se na popuralizaciju vojne obuke tijekom ta tri mjeseca. Prošli tjedan pokrenuli smo povećanje naknade za one koji odsluže vojni rok sa 750 na 900 eura".

"Određene benefite imat će oni koji odluže obvezni vojni rok u cijelosti", rekao je te dodao da će se vojni rok moći i izbjeći opravdanim zdravstvenim problemima.

"Određivanje vojnog roka neće biti labavo, ali neće biti niti rigorozno kako neki možda misle", objasnio je za Dnevnik Nove TV.


Izdvojeno

Reci što misliš!