Vijesti / Regija

Spaljivali gumu i plastiku?

Nadvio se gusti crni dim iznad Kaznionice u Požegi, zatvorska uprava ne reagira

Nadvio se gusti crni dim iznad Kaznionice u Požegi, zatvorska uprava ne reagira
pozeski.hr

Unatoč postojanju brojnih reciklažnih dvorišta i mjesta za zbrinjavanje otpada, Požeška kaznionica se odlučila na najgoru moguću opciju, a pogled su sakrili granjem i drvećem od neželjenih promatrača

Nad Kaznionicom u Požegi danas se nadvio gusti crni dim, izazivajući zabrinutost, zbunjetost i uznemirenost među mnogim Požežanima.

Dim, osim što se mogao vidjeti na udaljenosti od nekoliko kilometara, vjerojatno je štetan za ljudsko zdravlje te za biljni i životinjski svijet, a s obzirom na boju i gustoću dima, stručnjaci sugeriraju da je najvjerojatnije nastao od gume i plastike.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na upit portala pozeski.hr Upravitelju Kaznionice u Požegi, Zvonimiru Leopoldoviću, nije stigao nikakav odgovor. Poslali su upite i Ministarstvu pravosuđa te Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a njihove će odgovore i eventualna postupanja objaviti čim ih prime.

Čitatelji su izvijestili da se opasni dim osjećao i kod obližnje Opće županijske bolnice Požega. Unatoč postojanju brojnih reciklažnih dvorišta i mjesta za zbrinjavanje otpada, Požeška kaznionica odlučila se na najgoru moguću opciju, a pogled su sakrili granjem i drvećem od neželjenih promatrača.

Dok se Europska unija bori protiv zagađenja putem raznih zelenih projekata, Kaznionica i zatvor u Požegi, nažalost, čine upravo suprotno.

FOTO: Pozeski.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!