Vijesti / Regija

30-godišnjak

Mladi direktor iz Laslova s računa firme digao dva milijuna kuna i zadržao ih za sebe

Mladi direktor iz Laslova s računa firme digao dva milijuna kuna i zadržao ih za sebe
Dubravka Petric/PIXSELL

Tereti ga se da je u više navrata podigao ukupni iznos od 2.087.900,00 kuna i zadržao ga za sebe, čime si je na štetu društva pribavio nepripadnu imovinsku korist u istom iznosu


Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Osijeku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1992.) zbog počinjenog kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, izvjestili su nas iz Županijskog državnog odvjetništva Osijek.

Okrivljenog 30-godišnjaka se tereti da je od 3. ožujka 2019. do 19. lipnja 2019., u Osijeku i Laslovu, kao direktor trgovačkog društva iz Laslova i kao osoba ovlaštena za potpisivanje dokumentacije platnog prometa i raspolaganje sredstvima na žiro računu navedenog trgovačkog društva postupio protivno odredbama čl. 430. u svezi čl. 252. Zakona o trgovačkim društvima. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tereti ga se da je, iako je prema tim zakonskim odredbama bio osoba koja vodi poslove društva i time dužan postupati s pažnjom urednog i savjesnog gospodarstvenika, postupio u nakani da si pribavi veliku nepripadnu materijalnu dobit, odnosno sa žiro računa navedenog društva je, u više navrata, podigao ukupni iznos od 2.087.900,00 kuna i zadržao ga za sebe, čime si je na štetu društva pribavio nepripadnu imovinsku korist u iznosu od 2.087.900,00 kuna. 


Izdvojeno

Reci što misliš!