Vijesti / Regija

VIDEO: Županijski projekti u Feričancima i Donjoj Motičini

VIDEO: Županijski projekti u Feričancima i Donjoj Motičini

Župan Šišljagić održao je radne sastanke sa općinskim vodstvima Donje Motičine i Feričanaca. Ove dvije općine dijele sudbinu skromnih proračunskih sredstavama s brojnih ostalim jedinicama lokalne samouprave.

Donja Motičina

Dok Feričanci imaju pripremljenu projektnu dokumentaciju za vodoopskrbu mrežu i odvodnju, čini se kako će na to čekati još neko vrijeme. Puno bolja situacija je u Donjoj Motičini u kojoj će ove godine biti realizirani važni infrastrukturni projekti.  
A ti infrastrukturni projekti odnose se u prvom redu na plinofikaciju kroz mjesto. Izgradnja plinovoda dogovorena je sa "Hep Plinom" i radovi će započeti u svibnju ili lipnju – rečeno je na sastanku, pa će se Motičani iduće zime moći grijati na plin.
I projekt odvodnje završit će se u iduće tri godine, istaknuto je na sastanku u Donjoj Motičini, a nakon niza godina nesretnih događaja oko gospodarske zone "Topolinka", stvari se konačno pokreću i uvrštava se u prostorni plan općine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Feričanci

Nažalost, nešto manje produktivan sastanak održan je u Feričancima. Želja je puno, a mogućnosti malo – mogao bi se tako svesti zaključak sastanka. U općini žele pokrenuti projekt izgradnje nove vodovodne mreže u Valenovcu, gdje voda nije za piće, kao i kanalizacijske mreže, a čeka se i na tribinu za lokalni stadion. Dogovoren je tek zajednički nastup prema državnim javnim poduzećima zaduženima za te projekte kako bi se stvari, unatoč skromnim financijskim sredstvima, ubrzale.
Ipak, župan Šišljagić, zadužio je svoje pročelnike da upute jasan dopis općini Feričanci o tome koju vrstu općinskih projekata županija može podržati, a koje ne.

{youtube}lEKA2I1ziwo{/youtube}

Tekst i video: www.stv.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!