Iz Valpova kreće - pizza s čokoladom i pudingom!
"Podravkin" promotor kulinarstva Zlatko Sedlanić u ponudu cateringa uveo dva nova specijaliteta: pizzu "Pollos" na američki način s piletinom i pizzu s čokoladom i pudingom!
"Podravkin" promotor kulinarstva Zlatko Sedlanić, na poziv valpovačkog Cateringa "Gurman", boravio je u toj sve popularnijoj kuhinji u Valpovštini i njezine kuhare Andreja, Vedrana, Kristijana i Danijela podučavao novim kulinarskim umijećima te u ponudu tog cateringa uveo dva nova specijaliteta: pizzu "Pollos" na američki način s piletinom i pizzu s čokoladom i pudingom!
"Mi smo relativno mlad ugostiteljski objekt, koji radi nešto više od godinu dana, no s obzirom na činjenicu da smo jedini objekt ovakve vrste na području Valpovštine i da smo se kvalitetom i cijenom svojih usluga približili velikom broju sugrađana, nije čudno što nas stanovnici ovog dijela Slavonije sve više pozivaju i traže delicije koje nudimo: od pizza, jela s roštilja, sendviča, paniranih jela, priloga do tjestenina, rižota, ribljih jela i drugog", kaže mladi vlasnik Cateringa, Domagoj Maurus, u čijem je cateringu trenutačno osam zaposlenika.
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
Vatrogasci DVD-ova Valpovo i Nard jučer su imali pune ruke boreći se s vatrom u šumi između Valpova i Narda
-
-
Doživite susret s umjetnicima koji svojim djelima oživljavaju prostor, saznajte tajne vinskih podruma od stručnjaka i prepustite se melodičnim tonovima glazbe koji će vas odvesti na putovanje kroz emocije
S obzirom na činjenicu da potražnja za njihovim proizvodima neprestano raste, Domagoj je mišljenja da ponudu treba neprestano obogaćivati i poboljšavati te je s ciljem edukacije svojih kuhara pozvao jednog od najboljih: Zlatka Sedlanića, koji je inače Podravkin promotor u Slavoniji i koji je uvijek spreman mladim kuharima željnim znanja pomoći da postignu još više.
"Stalno govorim kuharima, pogotovo onima mlađima, da nije
stvar samo u tome da se jelo mora dobro ispeći, već je bitno srce
i volja s kojima se ovaj posao radi. Kuharu je najveći adut
mašta, i ako toga nema, ako nema neprestanog kreiranja nečeg
novog i privlačnog i prilagođavanja podneblju u kojem se jelo
priprema - sve ostalo vrlo malo vrijedi", priča nam
Sedlanić, koji je u Valpovu zajedno s mladim
kuharima pripravljao pureći savitak s vratinom i tikvicama,
piletinu obavijenu slaninom, ražnjiće od soma, ražnjiće od
mljevenog mesa te maštovite ražnjiće i naravno - nove
vrste pizza, jedinstvene u ovom dijelu
Hrvatske.
[blockquote]TRI DESETLJEĆA KUHARSKOG ISKUSTVA
Iza Sedlanića gotovo su tri desetljeća rada u kulinarskoj branši. Počeo je u Sloveniji, gdje je završio i školu, neko je vrijeme radio i u Njemačkoj, a nakon specijalizacije za pizze u Italiji, prije 18 godina, dolazi u "Podravku", čiji je već 11 godina promotor kulinarstva, ali i član hrvatske kuharske reprezentacije.[/blockquote]
Lidija ANIČIĆ (Glas Slavonije)
Izdvojeno
-
Rafale su u niskom letu nadletjeli Osijek i tako odali počast operaciji Bljesak
-
Dizajn stana u Osijeku potpisuju STUDIOPI iza kojeg stoji arhitektica Iva Pauzar i nagrađivani dizajn studio Regular Company
-
Dok mačka okolo traži hranu, mačiće stare dva tjedna grije zamjenska mama, koka
-
Tako su prvi slobodni termini za CT abdomena i zdjelice dostupni tek u studenome, točnije 8., 11. i 12. studenoga
Reci što misliš!