Vijesti / Regija

Napokon počela sanacija korita bazena u Belišću

Napokon počela sanacija korita bazena u Belišću

Bazen u Belišću od velikog je značenja za građane Belišćne i stanovnike prigradskih naselja, ali i okolnih mjesta, stoga je i najava njegove prijeko potrebne obnove već dugo jedna od glavnih tema. Napokon, ovih je dana sanacija i počela.

Nakon rješavanja vlasničkih pitanja prošle godine, koji su bili glavni preduvjet kretanja u sanaciju, te priprema i postupka javne nabave, s odabranim ponuditeljem, tvrtkom Visio d.o.o. Osijek, zaključen je ugovor o sanaciji korita bazena u Belišću, doznajemo u Gradu, čiji su čelnici nazočili početku radova.

Radovi su počeli skidanjem slojeva postojeće boje i podložne mase te rezanjem temeljne ploče za zamjenu postojećih sifona. Radove na cjevovodima izvodi tvrtka Kombel d.o.o. Belišće, a osim navedenih radova na koritu bazena do početka kupališne sezone potrebno je obnoviti i električne instalacije, sanitarni čvor te urediti okoliš. Procjenjuje se da će samo za prvu fazu sanacije bazena u ovoj godini ukupno biti potrebno milijun kuna, a Grad Belišće je u svom ovogodišnjem proračunu osigurao 500.000 kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

I na posljednjem sastanku župana Osječko-baranjske županije, dr. Vladimira Šišljagića, s gradonačelnikom Zvonkom Borićem i suradnicima u Gradu Belišću razgovaralo se o projektima od važnosti za grad te o zajedničkim projektima, koje je pokrenula Županija, a u koje se Grad Belišće do sada uključivao (kontrola plodnosti, obrana od tuče, izrada karata i dr.).

Tom je prigodom istaknuta sanacija bazena kao jedan od najznačajnijih projekata Grada, za što je dobiveno obećanje da će ga i Županija financijski podržati. Kako je odlukom Gradskog vijeća na prijedlog gradonačelnika Grad Belišće osigurao 500.000 kuna, očekuje se uključivanje Osječko-baranjske županije s istim iznosom.

[blockquote]Novcem EU smještajni kapaciteti, natkrivanje...
Kako doznajemo u Gradu Belišću, daljnji plan u svezi s bazenom nominiranje je prema fondovima EU s planovima izgradnje smještajnih kapaciteta, uz natkrivanje bazena, s proizvodnjom potrebne električne energije za zagrijavanje vode iz sunčanih kolektora, kako bi građani Belišća, poslovni ljudi i turisti dobili mogućnost smještaja i rekreacije.[/blockquote]

Tekst: Lidija ANIČIĆ (Glas Slavonije)
 


Izdvojeno

Reci što misliš!