Vijesti / Regija

Oazi sredstva za unaprijeđenje socijalnih usluga

Oazi sredstva za unaprijeđenje socijalnih usluga

Na natječaj "Podrška projektima organizacija civilnoga društva (OCD) pružatelja socijalnih usluga u jugoistočnoj Europi", koji je početkom mjeseca srpnja 2014. godine raspisala mreža IRIS, pristigla su 43 projekta, od kojih je 23 izabrano za financiranje. Među njima je i projekt Mirovne grupe Oaza "Unapređenje pružanja socijalnih usluga starijim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira".



Taj "Oazin" projekt, i još 22 projekta s područja bivše Jugoslavije – koji su započeli 1. IX. 2014. godine i koji će trajati dva mjeseca – financirat će Mreža IRIS sredstvima Europske Unije u sklopu svog projekta "Unapređenje pružanja socijalnih usluga u jugoistočnoj Europi kroz jačanje nacionalnih i regionalnih mreža organizacija civilnog društva", a taj projekt provodi Arbeiter-Samariter-Bund (ASB), zajedno sa svojim partnerima iz Belgije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije te s Kosova.

Cilj i aktivnosti

Cilj "Oazinog" projekta je izgradnjom kapaciteta OCD-a za pružanje socijalnih usluga utjecati na donošenje javnih politika na području demokratizacije i socijalne pravde i promicati i unaprijedi pružanje socijalnih usluga OCD-a i lokalne samouprave na području Grada Belog Manastira (gradsko naselje Beli Manastir i prigradska naselja Branjin Vrh, Šećerana i Šumarina).

Glavne aktivnosti koje će se provesti u sljedeća dva mjeseca su:

- Organiziranje jednodnevne edukacije "Kako unaprijediti standarde kvalitete pružanja socijalnih usluga starijim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira";
- Organiziranje javne tribine na temu "Zagovaranje za pravedniji i humaniji odnos prema starosti i starenju";
- Organiziranje okruglog stola na temu "Kako unaprijediti pružanje socijalnih usluga starijim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira".


Izdvojeno

Reci što misliš!