Vijesti / Regija

HAC će ipak financirat nastavak izgradnje Slavonike do mađarske granice

HAC će ipak financirat nastavak izgradnje Slavonike do mađarske granice

Iako je proljetos objavljeno kako se odustalo od nastavka izgradnje autoceste od Osijeka do mađarske granice, današnji Glas Slavonije saznaje od Josipa Draženovića, predsjednika uprave HAC-a, kako će se projekt ipak realizirati, ali ne kroz financiranje iz Europske unije (i zajedničku nominaciju s mađarskim susjedima), nego će gradnja ove dionice biti realizirana iz vlastitih izvora Hrvatskih autocesta.

Draženović sudjeluje na nacionalnom savjetovanju “Prometna politika u 2017. godini”, koje je u ponedjeljak počelo u Opatiji gdje je u svom izlaganju.

Tamo je govorio o radovima na autocesti A5, odnosno Slavonici, te je izdvojio kako su, kada je riječ o gradnji mosta preko Save kod Svilaja, izvođači upravo uvedeni u radove, a radi se i na samom kraju dionice – na ulazu u Luku Ploče. U Slavoniji se, a rok je do ljeta iduće godine, radi na dionici autoceste od čvora Josipovac do Dravskog mosta. Ostaje, dakle, još dionica do mađarske granice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Izvjesno je da se ona ipak neće moći realizirati iz sredstava europskih fondova, pa ćemo zato pristupiti novom modelu financiranja. Dio tog projekta realizirat će se iz postojećeg kreditnog zaduženja, a dio iz vlastitih izvora - rekao je za Glas Slavonije Draženović.

Josip Škorić, direktor Hrvatskih cesta, otkrio je pak kako se ugovara gradnja istočne obilaznice Vinkovaca u ukupnoj dužini od sedam kilometara, a da je u tijeku i rekonstrukcija državne ceste D2 na dionici kod Vukovara.

SiB.hr/Glas Slavonije

 


Izdvojeno

Reci što misliš!