Vijesti / Ostalo

Globalni problem

Pali su Facebook i Instagram u cijelom svijetu, razlog pada zasad nepoznat

Pali su Facebook i Instagram u cijelom svijetu, razlog pada zasad nepoznat
Davor Javorović/PIXSELL

Za sada nije poznato u kojim se sve zemljama ovo dogodilo, no čini se da je problem globalan budući da ga na stranici Downdetector prijavljuju korisnici iz cijelog svijeta

Danas iza 16 sati pale su društvene mreže Facebook i Instagram.

Prekidi su započeli već oko deset sati ujutro, pri čemu je više od 300 tisuća korisnika izvijestilo kako ima problema s Facebookom i 40 tisuća korisnika s Instagramom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Brojni korisnici i u Hrvatskoj žalili su se kako ne mogu pristupiti navedenim mrežama. Facebook ih je odjavio i nisu se mogli ponovno prijaviti na svoje profile. Čak i kada su pokušavali utipkati lozinku i ulogirati se, došla bi im obavijest kako su upisali neispravnu šifru.

Osim toga, imali su poteškoća i s Instagramom na kojemu su ostali prijavljeni i koji im je prikazivao naslovnicu, ali im nije mogao učitati ostali sadržaj.

Prema pisanjima inozemnih portala, korisnici diljem svijeta nisu mogli pristupiti ni ostalim Metinim platformama kao što su Messenger i Threads, društvena mreža nastala kao odgovor na X, odnosno bivši Twitter. Za sve to vrijeme, Viber i WhatsApp i dalje su normalno funkcionirali.

Za sada nije poznato u kojim se sve zemljama ovo dogodilo, no čini se da je problem bio globalan budući da su ga na stranici Downdetector prijavili korisnici iz cijelog svijeta. Nije još utvrđen ni razlog pada navedenih društvenih mreža, no o prekidu njihova rada oglasila se Meta.

"Svjesni smo da ljudi imaju problema s pristupom našim uslugama. Sada radimo na tome", napisao je glasnogovornik Mete Andy Stone na društvenoj mreži X.

Oko 17,30 sati situacija se počela normalizirati i korisnici su se polako počeli prijavljivati na svoje Facebook račune.

facebook
META VERIFIED Zuckerberg uvodi pretplatu za Instagram i Facebook

Podsjetimo, posljednji veliki prekid rada usluga povezanih s Facebookom dogodio se u svibnju prošle godine, a odnosio se na Messenger kojemu korisnici nisu mogli pristupiti dulje od sat vremena.


Izdvojeno

Reci što misliš!