Vijesti / Ostalo

reportaža iz bosanskog broda

Hrvati po gorivo idu u susjednu BiH: Po litri ušteda i do tri kune

Najveći je paradoks to što se u Bosanskom Brodu toči hrvatsko gorivo koje je ondje stiglo iz Hrvatske

U Hrvatskoj su poskupljele sve vrste goriva. Dizel je probio granicu od 11 kuna, najskuplji je u posljednjih sedam godina. Po jeftiniji benzin ide se preko granice - u Bosnu i Hercegovinu.

Kod susjeda litra goriva jeftinija je za gotovo tri kune po litri. A kada su već tamo, Hrvati će kupiti i jeftiniji duhan i alkohol i tako dodatno uštedjeti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Bosanskom Brodu automobili s hrvatskim registarskim oznakama česti su gosti benzinskih crpki, a zaustavljaju se sa što praznijim spremnikom jer gorivo je puno jeftinije.

Eurosuper 95 jeftiniji je oko 2 kune i 60 lipa po litri nego u Hrvatskoj, a i Eurosuper 98 drži cijenu ispod 9 kuna. Najveća je ušteda na dizel gorivu. Kada se konvertibilne marke preinače u kune, na litri goriva možete uštedjeti u razlici 2 kune 81 lipu. Što znači da na pun spremnik goriva od 50 litara možete uštedjeti čak 140 kuna.

gorivo
LOŠe VIJESTi ZA VOZAČE Poskupile cijene goriva: Dizel probio granicu od 11 kuna

Najveći je paradoks to što se u Bosanskom Brodu toči hrvatsko gorivo koje je ondje stiglo iz Zadra. No trošarine su preko granice puno manje, otuda i razlika u cijeni

 


Izdvojeno

Reci što misliš!